duminică, 5 mai, 2024

Ratingul Transelectrica ramane Ba1 cu perspectiva pozitiva

Distribuie:

Publicat:

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, ratingul Ba1 (Corporate Family Rating) cu perspectivă pozitivă, din partea agenţiei de evaluare Moody's Investors Service, a anunţat, miercuri, compania.

Astfel, Moody's menţine, pentru 2020, ratingul CNTEE Transelectrica SA, cu o îmbunătăţire a ratingului la nivel individual de la Ba2 la Ba1.

Ratingul Ba1 cu perspectivă pozitivă reflectă un profil de risc de afaceri scăzut al CNTEE Transelectrica SA, având în vedere importanţa strategică a companiei de monopol natural, în contextul unei îmbunătăţiri continue a cadrului de reglementare, se precizează în comunicatul transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ratingul companiei, la nivel individual (Baseline Credit Assessments) a cunoscut o îmbunătăţire, urcând de la Ba2 la Ba1. Ratingul individual reprezintă capacitatea intrinsecă a unei companii de a face faţă obligaţiilor financiare fără suportul guvernamental.

"Reconfirmarea ratingului cu perspectivă pozitivă este o validare a credibilităţii companiei în relaţia cu investitorii. Ne dorim să menţinem şi să consolidăm această credibilitate prin seriozitate şi profesionalism şi prin consecvenţă în implementarea planurilor investiţionale", a declarat Cătălin Niţu, director general executiv şi preşedinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

Obţinerea ratingului Ba1 cu perspectivă pozitivă consolidează o poziţie favorabilă cu privire la capacitatea companiei de a-şi onora obligaţiile financiare prezente şi viitoare, arătând că Transelectrica are un profil financiar solid, cu un nivel redus de îndatorare şi valori financiare puternice, stabile şi predictibile, în contextul unui parcurs caracterizat prin aplicarea continuă şi consecventă a principiilor-cheie ale cadrului de reglementare. De asemenea, se aşteaptă menţinerea profilului financiar puternic al Transelectrica prin implementarea planurilor de investiţii.

Compania Naţională de Transport al Energiei Transelectrica SA este operatorul de transport şi de sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare şi 8.834,3 kilometri de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img