luni, 20 mai, 2024

Rusia doreşte în continuare să lanseze o staţie spaţială proprie

Distribuie:

Publicat:

În pofida unor probleme încă nerezolvate cu care se confruntă la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), Rusia rămâne fidelă planurilor sale ce vizează construirea unei structuri proprii de acest tip, a declarat designerul şef al viitoarei Staţii Orbitale Ruse într-un interviu publicat luni, informează DPA, potrivit Agerpres.

Planurile care privesc designul acestei staţii orbitale vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2023, a declarat Vladimir Kozhevnikov pentru agenţia de presă TASS.

Luni dimineaţă, au fost detectate noi probleme cu un transportor spaţial construit de Roscosmos, compania rusă de stat care realizează zboruri în spaţiu şi desfăşoară programe de pregătire a cosmonauţilor, precum şi cercetări ştiinţifice în domeniul aerospaţial.

Vehiculul cargo Progress MS-21, care este ataşat de structura ISS din luna octombrie, prezintă o scurgere, iar specialiştii ruşi au detectat o scădere a presiunii în sistemul său de răcire.

Această problemă nu a afectat operaţiunile ISS, potrivit directorului programului spaţial rusesc de zboruri cu echipaj uman, Sergei Krikalev. El a declarat weekendul trecut că munca echipajului ISS la bordul Progress MS-21 a fost deja finalizată.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img