marți, 30 aprilie, 2024

SE DOARME CU SPOR IN PRIMĂRIA BARLAD. CONTRACTE DE 6 MILIOANE DE EURO PENTRU REABILITAREA TERMICA A CLADIRILOR PUBLICE

Distribuie:

Publicat:

Moinesti, Fălticeni si Vaslui – doar câteva exemple productive , căci au reușit sa depună proiecte fezabile pentru reabilitarea termică a clădirilor publice. Așa cum era de așteptat, din nou Bârladul lipsește cu desăvârșire in aceasta ecuație.

Spitalul Orasenesc din Comanesti, scoala „George Enescu” din Moinesti,  Scoala "Ioan Ciurea" si Internatul Colegiului Tehnic "Mihai Bacescu" din Falticeni, Centrul Social pentru Educatie Incluziva “Elisabeta Polihroniade" din Vaslui, vor beneficia de fonduri din Programul Operational Regional 2014-2020 (REGIO), Prioritatea de investitii – 3.1 B – Sprijinirea eficientei energetice în cladirile publice.

Cinci importante contracte de finantare, care anagajeaza fonduri neramburabile de 6 milioane euro, au fost semnate saptamâna aceasta, între Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, prin Dl Vasile Asandei, Director General si initiatorii proiectelor, dupa cum urmeaza:

Județul Vaslui, prin Dumitru Buzatu, pentru proiectul “CRESTEREA EFICIENTEI ENERGETICE A IMOBILULUI "C.S.E.I ELISABETA POLIHRONIADE VASLUI”.

Proiectul va avea o durata de implementare de 48 de luni si are ca obiectiv cresterea eficientei energetice a imobilului “C.S.E.I ELISABETA POLIHRONIADE” prin reabilitarea termica si introducerea utilizarii energiei solare. Conditiile de confort termic create prin proiect vor avea un impact direct asupra celor 166 de elevi ai centrului, majoritatea provenind din familii defavorizate, si a celor 126 de angajati din cadrul institutiei, conducând la o mai buna calitate a actului educational si de recuperare oferit copiilor, precum si la asigurarea unui mediu favorabil angajatilor scolii.

Valoarea finantarii nerambursabile este de 495.548 Euro si reprezinta 98,00% din valoarea eligibila a proiectului.

“Preocuparea ADR Nord-Est pentru încurajarea si accelerarea tranzitiei catre o societate cu emisii scazute de carbon este una considerabila si se manifesta pe mai multe paliere. Unul dintre acestea este utilizarea tuturor oportunitatilor de finantare oferite de Programul Operational Regional pentru eficienta energetica, iar apetitul pentru proiectele de reabilitare termica a cladirilor publice este un indicator relevant în acest sens. În mod complementar, sprijinim consolidarea capacitatii autoritatilor locale de a elabora strategii si planuri de actiune integrate pentru eficienta energetica durabila si adaptari climatice, astfel încât actiunile concertate sa aiba un impact major în sensul protejarii mediului înconjurator”, a  declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img