duminică, 28 aprilie, 2024

Securitate in aeroporturi, ce gluma! O pustoaica de 7 ani, neinsotita, s-a urcat intr-un avion, fara bilet, gata sa decoleze!

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce a bananait pe strazile Genevei, dupa ce s-a pierdut de tatal sau, o pustoaica de sapte ani pune sub semnul intrebarii tot sistemul de securitate al aeroportului, pentru ca a reusit sa se imbarce, fara bilet, la bordul unei aeronave, gata sa decoleze, informeaza Le Parisien. In cursul diminetii de duminica, un tata a semnalat politiei disparitia fiice sale in varsta de sapte ani, pe una din strazile centrale ale Genevei, in apropierea lacului. Imediat, politistii au declansat o vasta operatiune de cautare a fetitei disparute, transmitand tuturor unitatilor semnalmentele micutei.


Aventura fetitei prin Geneva a fost reconstituita doar dupa ce ea a fost gasita. Pentru un timp, fetita a luat un tren in directia aeroportului. Odata ajunsa acolo, nu i-au fost necesare mai mult de zece minute sa insele vigilenta fortelor de securitate si sa patrunda intr-un sector special, destinat cetatenilor francezi, care beneficia de o supraveghere mai putin stricta din partea serviciilor de vama si a politistilor. Apoi intr-un mod total inexplicabil pentru autoritati, micuta s-a sustras controalelor de siguranta si a trecut de portile elecromagnetice care restrictionau accesul in salile de imbarcare. Pentru ca aventura nu avea cum sa se opreasca aici, fetita de sapte ani a mers mai departe – ea a reusit sa se imbarce la bordul unei curse aeriene a companiei Easy Jet, fara ca cineva sa se intrebe ce cauta pe acolo sau cine o insoteste.

Fetita apare in inregistrarile camerelor de supraveghere, extrem de degajata, in imbulzeala din aeroport, specifica sfarsitului de saptamana. Se pare ca pustoaica a reusit sa insele vigilenta agentilor de securitate si de trafic aerian, facand sa para ca este tot timpul ca este insotita de persoanele care veneau in urma sa. In cele din urma, aventura sa a luat sfarsit dupa ce personalul navigant de la bordul aeronavei a realizat situatia in care se afla. Autoritatile aeroportului au recunoscut enorma bresa in sistemul de securitate al avionului, care a permis unei fetite sa treaca prin toate filtrele – prima masura pentru remedierea acestei situatii fiind inlocuirea barierelor cu panouri de plexigas.  De precizat ca este pentru a doua oara in doar cateva zile cand o persoana reuseste sa treaca de toate filtrele de securitate ale aeroportului din Geneva, si sa ocupe un loc, la bordul unui avion in care nu ar fi trebuit sa se afle… un pasager urcandu-se intr-o cursa spre Lisabona a companiei portugheze TAP, in locul celei EasyJet, unde avea bilet.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img