duminică, 5 mai, 2024

Site-ul HOTNEWS a declansat RAZBOIUL la adresa valorilor nationale! Ce au scris despre Stefan cel Mare, Mihai Viteazul sau Mircea cel Batran

Distribuie:

Publicat:

Opozant al Referendumului pentru Familie, dar simpatizant al comunitatii LGBT, site-ul Hotnews.ro s-a dat peste cap pentru a ne arata ca multe dintre valorile noastre nationale erau oameni cu caractere indoielnice, totul circul fiind facut intr-un efort de a demonstra ca actiunea Coalitiei pentru Familie care vizeaza schimbarea Constitutiei in sensul definirii familiei ca fiind uniunea dintre un barbat si o femeie nu are, cu adevarat, radacini consistente in trecutul nostru ca popor. Ca dovada titlul articolului publicat de acesta: „Familia traditionala de la Cap se-mpute. Istoria politica a casniciei desfraului. Buna de pus pe-un tricou”

ActiveNews.ro: Publicatia Hotnews.ro continua razboiul cu valorile nationale si publica un articol in care eroi nationali precum Mircea cel Batran, Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare (canonizat de Biserica Ortodoxa) sunt prezentati in mod caricatural, prin scoaterea din context a unor citate sau pur si simplu prin speculatii.

Mircea cel Batran. Dezmat in Evul Mediu. A fost sotul doamnelor Mara si Anca, a batut moneda, a intarit economia, a luptat ca un animal la Rovine, in uralele nostalgicilor nationalisti. Cum arata familia extinsa a domnitorului?”.

Despre Stefan cel Mare, cei doi autori noteaza ca: „El era iubitor de Hristos, dar se iubea cu moldovencele, de-i sarea sceptrul din pantalonul domnesc.” Continua cei doi autori:

„Cu Maria de Mangop & Voichita ar fi facut „menaj in trei”, de a murit Mangop de necaz, ca o sotie devotata, pe care cel Mare o tinea din interes economic”.

Cei doi „jurnalisti” nu-l iarta nici pe Mihai Viteazul, acuzat ca ar fi avut o relatie, despre care chiar cei doi admit ca „nu se stie cand a inceput”.

Alexandru Ioan Cuza, domnul Unirii Principatelor, este acuzat, tot pe baza de barfa, ca ar fi avut copii din flori pe care i-ar fi avut cu Maria Obredovici si pe care i-ar fi adoptat doamna Elena Cuza.

In continuare, cei doi scribi ii amesteca si pe Gheorghiu DejRadu cel Frumos sau Regele Carol al II-lea, desi articolul pleaca de la premisa familiei „barbatilor romani ridicati la rang de „mit”: voievozi, regi, presedinti”. Caror mituri apartin personajele de mai sus este greu de precizat, dar amestecarea voita a faptelor cu speculatiile si minciuna este una dintre tacticile clasice ale manipulatorilor.

Articolul este scris de Monica Stoica, cu „caricaturile” de Marius Veerag. Puteti sa le transmiteti opiniile voastre despre articolul publicat pe Hotnews, prin intermediul retelelor de socializare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img