duminică, 19 mai, 2024

Solutia de pulverizat pe haine si suprafete care tine coronavirusul departe pana la 90 de zile

Distribuie:

Publicat:

Dezinfectant inovator impotriva coronavirusului. Cercetătorii de la o universitate din Hong Kong spun că au dezvoltat o solutie antivirală care ar putea oferi 90 de zile de protecție „semnificativă” împotriva bacteriilor și virusurilor, cum ar fi cel care cauzează boala grava numita COVID-19.

Substanta, numita MAP-1, a avut nevoie de 10 ani pentru a fi dezvoltata și poate fi pulverizata pe suprafețele care sunt frecvent utilizate de public, cum ar fi butoanele și balustradele liftului, spun cercetătorii Universității de Știință și Tehnologie din Hong Kong (HKUST).

„Aceste locuri sunt frecvent atinse și, în același timp, servesc ca un mediu foarte eficient pentru transmiterea bolilor”, a spus profesorul HKUST Joseph Kwan, unul dintre cercetătorii din echipa care a dezvoltat produsul inovator.

Învelișul care se formează după pulverizare are milioane de nano-capsule care conțin dezinfectanți, despre care Kwan spune că rămân eficiente în uciderea bacteriilor, virușilor și sporilor chiar și după ce uscare.

Spre deosebire de metodele comune de dezinfectare, cum ar fi clorul și alcoolul, MAP-1 este imbogatit cu polimeri sensibili la căldură, care încapsulează și eliberează dezinfectanții la contactul uman.

Cercetătorii spun că este non-toxic și sigur pentru piele și mediu.

Dezinfectant inovator impotriva coronavirusului

În urma testelor clinice din acest an la un spital din Hong Kong și un azil de batrani, produsul a fost pusă la dispoziție pentru achiziționare de către Germagic, o unitate a partenerului industrial al universității, Chiaphua Industries Ltd.

Substanta a fost aprobată pentru utilizare de catre consumatori în luna februarie și va aparea in magazinele din Hong Kong de luna viitoare.

Cu ajutorul unei organizații de caritate locale, substanta non-toxica a fost deja pulverizata în jurul caselor a peste o mie de familii cu venituri mici din oraș.

„Simt că ne-a întărit protecția împotriva virusului”, a spus Law Ha-yu, mamă a doi copii care locuiește într-o locuinta de 110 de metri pătrați, care a fost recent pulverizată cu acest produs.

Cercetătorii au spus că centrele comerciale, școlile și facilitățile de antrenament sportiv din oraș au achizitionat produsul.

Hong Kong a raportat 1.038 de infecții și patru decese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img