duminică, 5 mai, 2024

Suplimentul alimentar cu efect antidiabetic – Reduce riscul unui atact de cord

Distribuie:

Publicat:

Quercetina aparține unui grup de pigmenți vegetali numiți flavonoide, care sunt antioxidanți. Ce beneficii potențiale are quercetina pentru sănătate?

Antioxidanții captează particulele din organism cunoscute sub numele de radicali liberi care dăunează membranelor celulare, modifică ADN-ul și chiar provoacă moartea celulelor. În eprubete, quercetina a arătat proprietăți antioxidante puternice, însă cercetătorii nu sunt siguri dacă administrarea de quercetină are aceleași efecte în organismul uman.

Ce beneficii potențiale are quercetina?

Se pare că quercetina are ca beneficii contribuția la protejarea împotriva bolilor de inimă și a cancerului. Această flavonă poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea celulelor care eliberează histamina în organism, având, astfel, un efect antiinflamator și antihistaminic, potrivit doc.ro.

Quercetina a arătat un efect antidiabetic în studiile preclinice

Multe studii au arătat că quercetina este o țintă medicamentoasă promițătoare pentru tratarea diabetului. Au fost propuse un număr de mecanisme pentru acțiunea antihiperglicemică a quercetinei, printre care creșterea sensibilității la insulină, promovarea sintezei glicogenului și îmbunătățirea rezistenței la insulină.

Această substanță fitochimică naturală crește efectul de sensibilizare la insulină prin stimularea proliferării celulelor β pancreatice, îmbunătățirea metabolismului glucozei și a secreției de insulină. Quercetina a fost, de asemenea, raportată ca fiind un inhibitor de α-glucozidază și α-amilază. În plus, a îmbunătățit nivelurile de insulină plasmatică și a scăzut glicemia în modelele de diabet induse de streptozotocină prin menținerea masei și funcției celulelor β și prin creșterea efectului insulinei serice.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img