vineri, 1 martie, 2024

Tariceanu de urgenta la Curtea Suprema

Distribuie:

Publicat:

Seful Senatului Calin Popescu Tariceanu s-a prezentat vineri la ICCJ pentru a fi audiat in procesul in care a fost acuzat pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Seful Senatului Calin Popescu Tariceanu s-a prezentat vineri la ICCJ pentru a fi audiat. Acesta nu a ezitat sa-l acuze pe Iohannis pentru dosarul sau.

„Spectacolul este intitulat „curatirea clasei politice”. Curatirea clasei politice facandu-se in dispretul respectarii drepturilor elementare ale cetatenilor in justitie. Asistam la un proces care este fabricat, fara nici un fel de probe impotriva mea. Sunt acuzatii lipsite de orice fundament si, sigur, ca aceasta reimprospatare a clasei politice are un scop. Nu este facuta hazardat. Se doreste aducerea unor oameni, care spre deosebire de mine si de altii care au curajul opiniilor si avem curajul sa aparam interesul national, vor veni unii care sa raspunda „yes, Sir”. Acesta este obiectivul pe care il are acum domnul presedinte si este absolut regretabil si este evident ca nu are nicio clipa in minte ceea ce inseamna interesul national al Romaniei. Alte interese, poate!”, a declarat seful Senatului la sediul ICCJ.

Calin Popescu-Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA, pe 7 iulie, pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Conform DNA, in cadrul actelor de cercetare in dosarul privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, Tariceanu a facut, sub juramant, la data de 15 aprilie 2016, declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat si nu a spus tot ce stie in legatura cu imprejurari esentiale, urmarind prin aceasta impiedicarea/ ingreunarea tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Astfel, Tariceanu a sustinut in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare si nici despre actele de vanzare-cumparare vizand aceste bunuri.

Calin Popescu-Tariceanu este acuzat ca a mai facut declaratii necorespunzatoare adevarului si nu a spus tot ce stie in legatura cu relatia avuta cu inculpatii Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic si Remus Truica, cu intalnirile si discutiile purtate cu acesta din urma referitor la taxele notariale privind tranzactionarea imobilelor mentionate si modalitatea de dobandire si valorificare a bunurilor revendicate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img