joi, 2 mai, 2024

Terapie pentru suflet! Corala „Armonia” va concerta pentru vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Vineri, 8 septembrie, în zi de mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, Corala „Armonia”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului, va susţine un spectacol de interpretare coral-instrumentală, în Parcul Copou, începând cu ora 18.30, în cadrul Târgului Meşterilor Populari.

Concertul face parte din proiectul „Muzică corală – terapie pentru suflet”, co-finanţat de Consiliul Judeţean Vaslui.

Toţi vasluienii iubitori de muzăcă de calitate sunt aşteptaţi să participe la acest spectacol de excepţie, intrarea fiind liberă.

Corala „Armonia” este compusă din 25 de membri, clerici, studenţi şi masteranzi ai Facultăţilor de Teologie şi Arte ale Universităţii Ovidius. Repertoriul acesteia este foarte diversificat, compus din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal. Corala şi-a pus în valoare personalitatea muzicală, împrimând mai multe discuri şi DVD-uri. Corala „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2005 a concertat în cele mai mari oraşe ale Europei, Dublin, Londra, Strasbourg, Nurnberg, Lisabona, Barcelona, Paris sau Roma, spectacolele sala fiind foarte apreciate. În iulie 2014 la Riga, Letonia, corala a participat la World Choir Games, unde a fost laureată cu medalie de aurla secţiunea „Artă sacră” şi cu medalie de aur şi Marele Premiu la secşiunea „Cor Bărbătesc de Cameră”.

În anul 2015, în cadrul competiţiilor European Choir Gamer and Grand Prix of Nationes, desfăşurate la Magdebourg – Germani, corala a obţinut medalia de aur la secţiunea „Coruri de Cameră”.

Anul acesta, corala a partocipat încă o dată la concursul internaţional World Choir Games, ce s-a desfăşurat la Sochi – Rusia, unde a fost din nou apreciată de juriul format din muzicologi de clasă din toate colţurile lumii, obţinând din nou medalia de aur.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img