duminică, 5 mai, 2024

Tribunalul Vaslui a decis eliberarea conditionata a lui Gabriel Berca, fostul ministru de interne

Distribuie:

Publicat:

 

 

Acesta a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie.

 

In prima faza, Gabriel Berca a fost condamnat in luna mai 2016, de Curtea de Apel Bacau, la trei ani de inchisoare, pedeapsa diminuata la doi ani prin decizia instantei supreme. Gabriel Berca a fost incarcerat la Penitenciarul Vaslui.

Un an mai tarziu, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe fostul ministru la doi ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

 

 

Procurorii DNA care au instrumentat cazul sustin ca, in perioada aprilie 2010-ianuarie 2012, cu ajutorul lui Mihai Banu, demnitarul a pretins si primit, atat pentru sine, cat si pentru PDL, partidul din care facea parte la acea vreme, de la omul de afaceri Viorel Rusu care poarta calitatea de denuntator, suma de 185.000 euro, ca sa intervina pe langa membri ai Guvernului in vederea alocarii unei sume de bani catre Primaria Ardeoani, Judetul Bacau. Cu banii primiti, s-ar fi putut achita unele lucrari de constructie de 5.6 milioane de lei, executate de firma omului de afaceri.

 

Tot in acel timp si cu acelasi scop, Mihai Banu a pretins si primit de la Viorel Rusu, suma de 220.000 de euro, bani pentru sine si pentru Gabriel Berca.

Tribunalul Vaslui motiveaza sentinta definitiva de a-l elibera pe Gabriel Berca : "In baza articolului 425 indice 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod de procedura penala raportat la art. 587 alin. 3 Cod de procedura penala, respinge ca nefondata contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie Serviciul Teritorial Iasi impotriva sentintei penale nr. 1314/17.10.2018 a Judecatoriei Vaslui, pe care o mentine. In baza art. 275 alin. 3 Cod de procedura penala cheltuielile judiciare vor ramane in sarcina statului" .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img