vineri, 26 aprilie, 2024

Uita de micul dejun daca vrei sa slabesti: sfaturile dr. Mihaela Bilic

Distribuie:

Publicat:

Mihaela Bilic le recomanda persoanelor care vor sa slabeasca sa uite de micul dejun. In cadrul unui interviu, acesta a abordat un subiect sensibil, ea recomandandu-le persoanelor care vor sa slabeasca sa inlocuiasca micul dejun cu o cafea cu lapte si amanand masa pana la amiaza. 
 
”Stiu, o sa spuneti ca trebuie sa luam micul dejun, ca e cea mai importanta masa a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat. Corpul nostru se afla intr-o situatie absurda: primeste mancare cand nu cere, doar pentru ca trebuie. E ignorat cand isi doreste ceva, si este certat ca nu slabeste”, a spus ea. 
 
De asemenea, a punctat faptul ca micul dejun nu ar trebui sa fie consideraa o masa obligatorie. ”Necesitatea micului dejun poate avea argumente stiintifice cu o singura conditie: sa-ti fie foame! A manca dimineata e recomandat copiilor, persoanelor care urmeaza sa desfasoare efort/munca fizica, dar nu si celor care vor sa slabeasca. Cand vrei sa slabesti, trebuie sa mananci mai putin. Atunci ce rost are sa-ti incepi ziua „cheltuind” din putinele calorii pe care le ai in buget cand te asteapta o zi lunga de abtinere, in care cu siguranta o sa-ti fie foame?” mai spus ea. Asadar, conform Mihaelei Bilic, persoanele care vor sa slabeasca este sa manance doar atunci cand le este foame sau sa respecte cele 3-5 mese pe zi recomandate in mod strict de majoritatea dietelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img