Un barladean a fost retinut pentru infractiunea de furt calificat

Publicat:

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Bârlad, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în formă continuată, pe raza municipiului Bârlad.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, din Bârlad, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, în formă continuată, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, pe raza municipiului Bârlad.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii bârlădeni au stabilit faptul că, persoana bănuită de comiterea infracțiunii, prin escaladarea gardurilor de împrejmuire, ar fi pătruns, fără drept, și ar fi sustras bunuri de valoare, din mai multe gospodării (atât din case cât și din curți), situate pe străzile Dimitrie Cantemir, Tutovei și Alexandru Ioan Cuza, din municipiului Bârlad.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 35.000 lei și a fost recuperat în proporție de 30%.

La data de 31 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img