duminică, 19 mai, 2024

Un oficial german cere reluarea discuţiilor pentru un acord transatlantic de liber schimb

Distribuie:

Publicat:

Ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner a făcut un apel pentru noi discuţii cu privire la un acord de liber schimb între Uniunea Europeană şi SUA, în ideea reluării negocierilor care au fost oprite de fostul preşedinte american Donald Trump, transmite Reuters preluat de agerpres.

Trump a pus capăt negocierilor cu privire la aşa-numitul Acord Transatlantic de Parteneriat Comercial şi Investiţii (TTIP) între Uniunea Europeană şi Statele Unite şi de asemenea a declanşat mai multe dispute comerciale cu blocul comunitar.

"Ar trebui să reluăm negocierile cu privire la un acord transatlantic de liber schimb. În special acum, în contextul crizei din Ucraina, a devenit clar cât de important este liberul schimb cu partenerii din întreaga lume care împărtăşesc valorile noastre", a declarat Christian Lindner, ministrul de Finanţe al celei mai mari economii europene, pentru cotidianul german Handelsblatt.

Este neclar însă care este sprijinul pentru reluarea acestor discuţii în Europa. În ultimii ani au existat oficiali europeni care s-au pronunţat în favoarea reluării discuţiilor cu Washingtonul, în timp ce alţii au avut o atitudine mai prudentă.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img