joi, 16 mai, 2024

Vama Albita : Trei infractiuni, un singur sofer

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita  efectueaza cercetari cu privire la un barbat cu cetatenie romana si R. Moldova, care a a fost depistat incalcand regimul juridic al circulatiei rutiere.

In ziua de 05 mai, in jurul orei 21.30 , in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei pentru a iesi din tara, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un  microbuz si o remorca, ambele inmatriculate in R. Moldova, V.G., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 31 de ani.

La controlul de frontiera, persoana in cauza a prezentat  un permis de conducere cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "B", "BE" si "CE.

„Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca permisul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals si ca V.G. figureaza in bazele de date ale autoritatilor din R. Moldova ca fiind posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria "B". „ declara Irina Mirica –  purtatorul de cuvant al S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontiera prin intermediul unui cetatean din R. Moldova  ale carui date nu le cunoaste, contra sumei de 250 de euro.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals, complicitate la fals material in inscrisuri private si conducere pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img