joi, 2 mai, 2024

Vești bune pentru români! Fiecare angajat primește 500 de lei la salariu

Distribuie:

Publicat:

Salariul românilor este principalul subiect de discuție. În contextul scumpirilor din prezent, de pe toate planurile, majoritatea angajaților speră că și veniturile lor vor fi majorate. Autoritățile fac un anunț important în acest sens: încă 500 de lei la salariu!

Bani în plus la salariu

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre majorarea salariilor din România, iar autoritățile deja au început să ia măsuri în acest sens. Directiva Uniunii Europene privind salariile minime adecvat, care urmează să fie votată miercuri ar urma să fie transpusă și în legislația din România, dar nu mai devreme de anul 2024.

Totuși, adoptarea directivei poate aduce cel puțin 500 de lei în buzunarele oamenilor, care se luptă tot mai mult cu facturile uriașe la energie și prețurile alimentelor. Salariul minim european ar putea crește curând, dacă  cei responsabili se vor grăbi să implementeze noua legislație.

Europarlamentarul Agnes Jongerius a vorbit la televizor despre această situație și a precizat că lucrurile ar trebui accelerate, pentru că situația din multe state este dificilă. Totuși, statele membre ale UE au la dispoziție doi ani să implementeze noile măsuri și să majoreze veniturile lunare.

„Avem votul final pe directiva privind salariul minim european. Am lucrat mult la asta, dar acum avem votul final şi apoi spunem că trebuie să fie clar că fiecare angajat din Europa trebuie să-şi poată plăti facturile, să aibă mâncare pe masă şi să-şi trimită copiii la şcoală, pentru că odată cu creşterea preţului la chirii şi energie, alimente, foarte mulţi oameni îşi fac griji dacă vor putea să plătească facturile la finalul lunii.

Deci avem votul final, dar sper ca statele membre ale UE să implementeze cât mai repede această directivă, pentru că oamenii din Europa chiar au nevoie de susţinere.Ar trebui să fie toate adaptate la inflaţie”, a declarat oficialul.

Și ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că ”efectiv nu se poate trăi cu salariu minim în România”, iar varianta discutată cu partenerii sociali pentru anul viitor este de 3.000 de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img