luni, 6 mai, 2024

Vesti pentru mii de romani! Se va initia un nou program

Distribuie:

Publicat:

După ce statul a implementat programele Prima Casă și Prima Mașină, acum, guvernul Dăncilă inițiază un nou program.

Este vorba de un program care dorește să sprijine absolvenții care vor să se încadreze în muncă pentru prima oară.

Programul ”Primul loc de muncă” are prevăzute facilități pentru cei care angajează persoane cu vârste între 16 și 35 de ani.

“”Primul loc de muncă pentru tinerii absolvenţi”, program care se adresează exclusiv absolvenţilor din învăţământul de stat, particular sau confesional acreditat sau autorizat din România şi care nu au mai avut niciodată un loc de muncă, în mod oficial, în baza unui contract individual de muncă”, scriu inițiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Noul program prevede ca angajatorii să poată deduce în integralitate cheltuiala salarială prilejuită de încheierea unui contract de muncă cu un tânăr absolvent din impozitul pe profit sau impozitul pe venit datorat.

Totodată angajatorul poate compensa cheltuiala salarială şi cu o creanţă pe care o deţine în relaţia cu autorităţile statului, până la concurenţa totală a sumelor.

”Facilităţile instituite prin prezenta lege se pot cumula şi cu alte facilităţi prevăzute de legislaţia în vigoare”, se spune în propunerea legislativă.

De asemenea, firmele vor fi scutite de impozit pe salarii, pentru o perioadă de 24 de luni de la data încheierii contractului de muncă, în vedere asigurării unor venituri salariale stimulative pentru tinerii angajaţi.

Angajatorii care nu îndeplinesc obiectivele Programului şi încetează raporturile de muncă cu tinerii înaintea termenelor prevăzute de lege vor fi obligați să restituie statului român toate facilitățile acordate, potrivit dcbusiness.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img