marți, 30 aprilie, 2024

5 pasi eficienti pentru ingrijirea tenului sensibil

Distribuie:

Publicat:

Poluarea, soarele in exces, ingrijrea nepotrivita, schimbarile de temperatura, alimentatia haotica, noptile pierdute sunt doar cativa dintre factorii care pot determina cresterea gradului de sensibilitate a tenului tau. Cum iti dai seama daca si tie ti se intampla? Ei bine, daca te confrunti cu o piele reactiva, fragila sau alergica, cu mancarimi si eroziuni ale pielii, atunci si tu ai un ten sensibil.

Cauza? ”Aplicarea de produse cosmetice nepotrivite sau prea agresive, stres, consum de alimente condimentate”, ne explica Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Curata atent tenul – Primul pas, poate cel mai important pentru ingrijirea zilnica a tenului sensibil este etapa de curatarea a tenului. Este un pas pe care trebuie sa il urmezi atat dimineata, cat si seara Scopul operatiunii? Eliminarea murdariei provenite din mediul extern, machiaj, toxinele eliminate de piele, sebum si alte impuritati.

Produse demachiant cu PH de 5,5 – cosmeticele au nevoie de un PH  care sa nu distruga filmul hidrolipidic al pielii. Te rugam sa eviti ingredientele de origine petrochimica, sapunul, parfumul si formulele pe baza de alcool.

Ziua – hidrateaza-ti tenul. Alege produse de ingrijire care au la baza ingrediente care mentin hidratarea pielii si stimuleaza regenerearea celulara. calmant si reparator, care ajuta in acelasi timp sa combata inflamatiile si regleaza circulatia periferica. Crema de zi trebuie sa contina factor de protectie solara, deoarece o piele sensibila este mai predispusa la inrosiri si inflamatii.

Seara – hraneste-ti pielea – dupa o zi in care pielea a fost agresata de farduri, soare si poluare, ea are nevoie de regenerare. ”Creme pe baza de extract de musetel, coacaze negre, escina din castan salbatic, ulei de jojoba, rodie, sunt senationale pentru efectul calmant si reparator pe care il au asupra pielii”, puncteaza specialistul Naturys Romania. Acestea ajuta in acelasi timp pielea sa combata inflamatiile si vin sa regleza circulatia periferica.

Exfolianti fini – cere sfatul specialistului si utilizeaza produse complementare cu tenul tau. sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img