sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Adevăratul dezastru economic mondial pândește după colț: Evenimentul cu urmări mult mai grave decât retragerea companiilor din Rusia

Distribuie:

Publicat:

O încercare a Chinei de a prelua controlul asupra Taiwanului ar afecta companiile occidentale mult mai grav decât retragerea acestora din Rusia din cauza conflictului din Ucraina, notează sâmbătă ziarul britanic The Daily Telegraph.

Potrivit publicației, experții se tem că, în viitorul apropiat, Beijingul ar putea încerca să rezolve problema Taiwanului prin forță, iar acest lucru amenință să ruineze companiile occidentale care se concentrează pe piața chineză sau care și-au localizat producția în China. Anterior, un consilier al unuia dintre cei mai mari producători auto din Germania a declarat pentru cotidianul Financial Times că pierderea pieței chineze pentru industria auto germană s-ar transforma într-o "criză existențială". În prezent, China reprezintă mai mult de o treime din vânzările totale ale automobilelor Volkswagen, BMW și Mercedes-Benz. Jumătate din profiturile Volkswagen provin de pe piața chineză.

Unele firme farmaceutice și electronice occidentale se află într-o poziție similară, inclusiv Apple, care reprezintă 19% din vânzările sale în China și Taiwan și doar aproximativ 1% în Rusia. Compania britanică AstraZeneca vinde 16% din produsele sale farmaceutice în China continentală. Companiile occidentale sunt, de asemenea, dependente de microcipurile fabricate în Taiwan, de bumbacul chinezesc și de forța de muncă chineză. După cum notează The Daily Telegraph, China produce 75% din volumul total al smartphone-urilor Apple.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img