duminică, 5 mai, 2024

Alimente care pot produce reactii ciudate in corp

Distribuie:

Publicat:

Mancarea pe care o consumi influenteaza felul in care arati si te simti iar uneori face ca organismul sa aiba reactii ciudate. Daca esti alergic la anumite alimente, dupa consumarea lor poate sa se declanseze o reactie adversa, manifestata prin curgerea nasului sau mancarimi. Iar daca esti alergic la anumite alimente, reactiile pot sa fie mult mai grave. Iata mai jos cateva reactii ciudate pe care organismul le poate avea dupa ce mananci unele alimente.

Usturoiul poate imbunatati mirosul corporal. Toata lumea stie ca mirosul de usturoi poate alunga pana si vampirii. Dar ceea ce stie putina lume este ca poate modifica si felul in care miroase corpul nostru si nu neaparat in rau. Un studiu publicat in februarie 2016 de publicatia Appetite a aratat ca usturoiul poate imbunatati mirosul corporal al barbatilor. In acest studiu, femeile au acordat o nota mai mare pentru mirosul corporal al barbatilor care mancasera patru catei decat celor care nu mancasera deloc. Usturoiul are proprietati antibacteriene care contribuie la eliminarea bacteriilor responsabile de mirosul urat.

Alimentele bogate in fibre provoaca flatulenta. Se pare ca este adevarat: fasolea chiar provoaca flatulenta. Si nu este singurul aliment responsabil de aceasta situatie neplacuta: si alte legume bogate in fibre, cum sunt conopida, broccoli sau varza, au acelasi efect dar si cerealele integrale (cum este ovazul) pot cauza flatulenta. Acest lucru se intampla din cauza bacteriilor prezente in intestine care se hranesc cu fibre si care produc gaze in timpul procesului digestiv si cum aceste alimente sunt mai greu de digerat pentru organism, ele pot crea o cantitate mai mare de gaz decat de obicei. Daca nu obisnuiesti sa mananci o cantitate mai mare de fibre, cresterea brusca a aportului de fibre poate determina o accentuare a senzatiei de balonare si flatulenta.

Sfecla inroseste culoarea urinei. Daca sesizezi ca urina ta are o culoare rosiatica, inainte de a merge la doctor, gandeste-te daca ai mancat sfecla in ultimele 48 de ore? Se poate intampla ca, dupa consumul unei cantitati mai mari de sfecla, pigmentul de culoare al acesteia sa coloreze urina intr-o nuanta de rosu. Acest lucru se intampla din cauza unui compus numit betacianina, care poate ajunge in urina, daca acidul din stomac nu este suficient de puternic pentru a-l dizolva.

Morcovii pot da o nuanta portocalie pielii. Poti glumi pe seama copiilor, spunandu-le ca daca mananca multi morcovi se vor transforma intr-un morcov. De fapt nu devii portocaliu dar pielea capata o nuanta galbuie, in special pielea de pe palme, de pe talpi si de pe fata. Aceasta schimbare poarta numele de hipercarotenemie si poate aparea si care urmare a consumarii unei cantitati mari de alimente care contin vitamina A, cum este cazul dovleacului. De unde stim cati morcovi sa mancam? Asta depinde de ritmul in care organismul nostru metabolizeaza betacarotenul.

Sparanghelul poate modifica mirosul urinei. Probabil stii ca este posibil ca urina sa capete un miros patrunzator dupa ce mananci sparanghel dar acest lucru nu se intampla tuturor celor care mananca aceasta leguma. Acest miros este produs de un compus, care prin ingerare este descompus intr-un produs similar cu sulful, uneori chiar si dupa numai 15-30 de minute de la consumarea sparanghelului. Totusi, se pare ca intre 20 si 40% dintre oamenii nu sesizeaza acest miros patrunzator si nici nu-l produc asa ca, poti sa te consideri norocos daca te numeri printre ei. sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img