marți, 30 aprilie, 2024

Bitcoin a inregistrat o scadere de 50%! A ajuns la cel mai mic nivel din acest an

Distribuie:

Publicat:

Piata criptomonedelor este intr-o scadere drastica, dupa ce anult trecut a avut o ascensiune fulminanta. Cotatia Bictoin a ajuns la cel mai mic nivel din acest an. Un bictoin a ajuns sa coste aproximativ 6000 de dolari, avand o scadere de 2% intr-o zi, ceea ce inseamna ca in acest an Bitcoin a scazut cu aproximativ 50%. Etherum a scazut cu 3%, iar Ripple a scazut cu aproximativ 4%, potrivit ultimelor cotatii existente pe piata.  Finder.com, care are peste 1500 de monede a inregistrat o scadere de aproximativ de 19% a monedelor existente pe platforma. 80% ditnre ele au scazut in ultimele sapte zile. 

Volumul tranzactiilor a scazut, de asemenea, cu 6% fata de saptamana precedenta, arata datele Finder.com, iar Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS si Bitcoin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzactionate. Volumul a fost la jumatate din cat a insemnat la sfarsitul lunii aprilie, cand Finder.com a inceput analiza saptamanala a monedelor virtuale.

Bitcoin este in cadere libera! La ce valoare a ajuns

La finalul anului trecut, o prognoza Saxo Bank preciza ca „Bitcoin va creste in 2018 la peste 60.000 de dolari si la o capitalizare a pietei de peste 1 trilion de dolari, pe masura ce aparitia contractelor futures pentru Bitcoin, in decembrie 2017, ar duce la o mobilizare a implicarii din partea investitorilor si fondurilor. Acestea din urma se simt mai confortabil tranzactionand futures decat sa adune fonduri la burse de criptovalute”. La jumatatea lunii iunie, Bitcoin a coborat pana la cel mai scazut nivel dupa cel din februarie, ajungand la valoarea de 6.450 de dolari, reinnoind preocuparile investitorilor privind viabilitatea criptomonedei pe termen lung. Pretul monedei digitale a scazut in 13 iunie pana la 6.450 de dolari, inregistrand o scadere de peste 6%, ceea inseamna o pierdere de peste 50% in acest an.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari in decembrie 2017, maximul cresterii fiind de peste 1.400% inregistrata in 2017. Criptomonedele au avut un inceput de an agitat, cu prabusiri importante ale valorilor. In prezent, batalia s-a mutat in zona acceptarii acestora de catre companiile financiare de top, dar si in pivinta modului in care vor fi reglementate si, implicit, acceptate de catre participantii la piata financiara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img