sâmbătă, 18 mai, 2024

Cal neglijat de proprietar, salvat de politisti

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor acţionează în permanenţă pentru salvarea animalelor aflate în stare de pericol, sau în situaţii critice. De această dată, ei au reuşit salvarea unui armăsar din comuna Amărăşti, neglijat de proprietar.

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în comuna Amărăşti, există un cal lăsat frecvent nesupravegheat, fiind un pericol atât pentru el, cât şi pentru participanţii la trafic din zonă.

În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că animalul nu este întreţinut corespunzător, fiind într-o stare proastă, rudele proprietarului şi vecinii confirmând că animalul nu este îngrijit.

A fost emis imediat un ordin de plasare a animalului în adăpostul "Măriuţa", din judeţul Dolj, unde i se va acorda grija de care are nevoie.

* * *

REŢINUŢI PENTRU FURT CALIFICAT

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti au reţinut pentru 24 de ore, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, doi tineri din Râmnicu Vâlcea, cercetaţi pentru furt calificat.

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, 2 tineri de 20 şi 18 ani, bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt calificat, în oraşul Călimăneşti.

În fapt, la data de 5 iulie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de o tânără din localitate cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras din autoturismul parcat, 500 de lei şi un telefon mobil.

Au fost demarate cercetările, iar în scurt timp s-a reuşit identificarea şi depistarea persoanelor bănuite.

Prejudiciul a fost recuperat, iar persoanele în cauză reţinute, urmând să fie prezentate unităţii de parchet competente cu propunere procedurală.

* * *

PERSOANĂ REŢINUTĂ PENTRU LOVIRI SAU ALTE VIOLENŢE ŞI TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

Poliţiştii Secţiei 11 Poliţie Rurală Zătreni au reţinut pentru 24 de ore, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, un bărbat din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, cercetat pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La data de 7 iulie a.c., poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat de 35 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte comise în comuna Grădiştea.

În fapt, la data de 6 iulie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Grădiştea, cu privire la faptul că, la un local din comună, a izbucnit un conflict spontan, între mai multe persoane prezente.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, constatând că persoana bănuită ar fi participat la scandal şi ar fi lovit un alt bărbat cu o scândură în zona capului.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere procedurală.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img