joi, 2 mai, 2024

Ce le-a urat Vladimir ucrainienilor! Mesaj ferm: “Victoria va fi a Rusiei”

Distribuie:

Publicat:

Liderul de la Kremlin a transmis un mesaj de Ziua Comemorării și Reconcilierii de pe 8 mai. Președintele Federației Ruse a declarat că ”la fel ca în 1945, victoria va fi a Rusiei”. În discursul său, Putin a făcut o serie de referințe la nazism și numeroase comparații între Al Doilea Război Mondial și războiul din Ucraina.

Vladimir Putin: Victoria va fi a Rusiei

Vladimir Putin este convins că armata sa va câștiga războiul cu Ucraina. Liderul rus a declarat că datoria soldaților săi este să prevină renașterea nazismului și că noile generații vor fi demne de memoria părinților și bunicilor lor. Putin a transmis acest mesaj, duminică, 8 mai, către țările fostului bloc sovietic din Asia Centrală, precum și regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Liderul rus spune că din păcate astăzi nazismul ridică din nou capul și că datoria rușilor este să îi împiedice pe moștenitorii ideologici ai celor care au fost învinși în “Marele Război Patriotic.”

Astăzi, soldaţii noştri, precum strămoşii lor, luptă umăr la umăr pentru eliberarea ţării lor natale de sub mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră, a declarat Vladimir Putin.

Ce le-a urat Putin ucrainienilor

În cadrul discursului din 8 mai, Vladimir Putin a urat întregului popor al Ucrainei un viitor pașnic și echitabil. Pregătirile pentru parada de Ziua Victoriei au intrat pe ultima sută de metri. Pe 9 mai, Putin va marca victoria împotriva Germaniei naziste prin organizarea unor parade militare urmată de un marș al Regimentului nemuritor. Toată lumea se așteaptă că se va întâmpla ceva major ori până la data de 9 mai, ori chiar în ziua de 9 mai. Până acum Putin nu a reușit să marcheze nicio victorie în Ucraina, în condițiile în care el credea că va cuceri Ucraina în doar câteva zile.

Cu toate astea, televiziunile rusești se întrec în reportaje despre parada care va avea loc pe data de 9 mai. În Piața Roșie din Moscova au loc repetiții generale cu vehicule militare grele. Parada Victoriei se va desfășura în 28 de orașe din Federația Rusă.

„Este cea mai prețioasă sărbătoare, motiv pentru care totul trebuie să fie impecabil. Repetițiile au durat toată luna aprilie”, a anunțat prezentatorul televiziunii ruse Pervîi Canal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img