luni, 6 mai, 2024

Cele 5 greșeli de sanatate ale lui… Moș Crăciun

Distribuie:

Publicat:

Greșeli de sanatate facute de Sarbatori. Pentru Moș Crăciun, această perioadă de sfârșit de an este departe de a fi una ușoară. Dar nu-l putem avertiza prea mult despre micile greșeli care i-ar putea cauza grave probleme de sănătate.

Lucrează in schimburi, poartă bagaje grele, fără să se opreasca, el bate toată ziua… Pe scurt, Moș Crăciun este departe de a avea un stil de viață impecabil. Iata cele 5 greșeli de sănătate pe care le face Moș Crăciun și ce ar trebui să facă pentru a câștiga in longevitate.

El abuzează de fursecuri și lapte

Atenție la colesterol, la zahărul din sânge! În mod tradițional, copiii lasă câteva felii de morcov pentru ren și un pahar de lapte cu prăjituri pentru Moș Crăciun pe masa din bucătărie. Imaginează-ți numărul de calorii pe care le va mânca în timpul nopții, ca să nu mai vorbim de volumul de acizi grași saturați, de zahăr (care poate duce la depresie sezonieră) și sare!

Sfatul nostru: Pentru a-l ajuta să-și reducă consumul de lipide și să-si păstreze nivelul optim de colesterol, lăsați-i câteva mici prăjituri bogate în fibre (scad colesterolul) și o mână de nuci (nuci, migdale…).

Greșeli de sanatate facute de Sarbatori. Petrece câteva nopți nedormite

Ferește-te de migrene și de boala Alzheimer! În timp ce planificarea și distribuirea cadourilor lasă puțin loc somnului, cercetătorii suedezi au arătat că nopțile repetate de nesomn și somnul slab au efecte asupra funcției creierului. Pe termen scurt, acest lucru provoacă migrene, dar pe termen lung, Moș Crăciun poate suferi de o boală neurodegenerativă.

Sfatul nostru: Pentru a-l ajuta să-și revină din nopțile sale nedormite, lăsați pe masă un coș de fructe și legume și, în special, toate cele care conțin vitamina C, vitamina de formă prin excelență: citrice, kiwi, ardei și varză (recomandăm aburirea acesteia pentru a-și păstra vitaminele și mineralele).

Greșeli de sanatate facute de Sarbatori. Nu acordă atenție taliei sale

Rezultat: poate suferă de afecțiuni cardiovasculare. Nu vom minți: Moș Crăciun este într-adevăr supraponderal. Totuși, toată această grăsime acumulată în jurul taliei eliberează citozine în corpul său, molecule care cresc riscul de diabet și de afecțiuni cardiovasculare.

Sfatul nostru: știm acum că măsurarea taliei noastre nu trebuie să depășească niciodată jumătate din înălțimea noastră în centimetri. Pentru a elimina grăsimea abdominală, exercițiile fizice în timpul călătoriei în lume nu sunt suficiente. Mai degrabă, îl sfătuim pe Moș Crăciun să adopte meniuri cu un indice glicemic scăzut, bazat pe preparate care nu sunt preparate industrial.

Nu-și cruță spatele

Ferește-te de durerea cronică de spate! În entuziasmul distribuției cadourilor, Moș Crăciun nu se gândește absolut la adoptarea pozițiilor potrivite care îi vor cruța spatele. Toate aceste tensiuni exercitate asupra vertebrelor lombare ar putea cauza dureri acute în partea inferioară a spatelui.

Sfatul nostru: Pierderea acestor kilograme în plus îi va permite să il scuteasca de dureri mari de spate, dar sfătuim Moșul să înceapă.

Meditați în fiecare dimineață

Tonifiați-vă abs-ul pentru a vă alina spatele atunci când transportați bagaje grele. Vizitați un chiropractic între două distribuții de cadouri pentru a îmbunătăți mobilitatea articulațiilor și pentru a calma durerea.

Este deficitar în vitamina D

Prin urmare, poate suferi de osteoporoză sau de o formă de demență! In țara lui Moș Crăciun, întunericul aproape permanent domnește în timpul solstițiului de iarnă, până la 24 de ore de întuneric continuu pe 21 decembrie. Dificil (dacă nu imposibil) în acest caz să nu suferim de deficiență de vitamina D, deoarece avem nevoie de soare pentru a o sintetiza. Cu toate acestea, fără vitamina D, este garantată osteoporoza (deoarece bărbații nu sunt scutiti), fără a uita riscul de hipertensiune.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img