duminică, 19 mai, 2024

Pierdere în greutate: fiți atenți la social media

Distribuie:

Publicat:

Social media, periculoasa pentru dieta! Fetelor și femeilor tinere care apelează la rețelele de socializare pentru a le ajuta cu problemele legate de greutatea lor sau de imaginea corporală, li se recomandă să aibă precauție, deoarece niciun studiu nu a arătat că astfel de intervenții pot fi eficiente. Si că poate fi chiar o lamă cu două tăișuri, avertizează un studiu realizat la Universitatea Laval.

Profesorul Sophie Desroches, de la Școala de nutriție, și doctorandă în nutriție Audrée-Anne Dumas, au descoperit că media socială are un efect negativ asupra imaginii corpului femeilor, chiar dacă în teorie reprezintă o platformă interesantă pentru obține informații.

Petrecerea a mai mult de două ore pe zi pentru adolescente, a spus universitatea, este asociată cu un risc mai mare de nemulțumire legata de greutate și o dorință mai mare de a pierde în greutate.

Utilizarea regulată a social media este, de asemenea, asociată cu o îngrijorare mai mare de a fi slaba. Tendinta de a se compara cu ceilalți agravează efectele negative ale rețelelor sociale.

„Practic, ceea ce putem vedea este că utilizarea rețelelor sociale ar fi fie neutra, fie dăunătoare, în ceea ce privește imaginea corporală la femei”, a spus Dumas.

Social media, periculoasa pentru dieta!

În rândul femeilor adulte, schimburile de alimente și activități fizice pe social media par să aibă o influență mai mare decât schimburile făcute oral, pe aceleași subiecte, cu rudele. „Opinia colegilor din comunitatea virtuală pare a fi foarte importantă”, a spus Sophie Desroches, într-un comunicat de presă.

De asemenea, ne putem întreba dacă rețelele sociale sunt responsabile pentru problemele de imagine corporală ale fetelor adolescente sau ale femeilor tinere sau dacă cele care au probleme imediat vor fi mai atrase de platformele sociale.

Acestea fiind spuse, este încă prea devreme pentru a decide cu privire la utilitatea social media pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea imaginii corpului. Facebook pare să aibă un potențial ca instrument de intervenție, a spus Dumas, dar nu puteți concluziona că ar fi eficient în pierderea în greutate la femei.

Prin urmare, se recomandă prudență. „Poate fi o platformă foarte plină de satisfacții, dacă sunt în procesul de a pierde în greutate […] poate fi plină de satisfacții, poate fi liniștitor să văd alți oameni, ca suntem în același proces împreună, se poate sa fii foarte motivant, dar poate și motiva greșit”, a avertizat cercetătorul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img