joi, 2 mai, 2024

Alerta in Romania! Sute de copii ar putea fi suspecti de meningita! O gradinita din Suceava s-a inchis

Distribuie:

Publicat:

Alerta medicala la Suceava. A fost inchisa cea mai mare gradinita de stat dupa ce trei copii s-au imbolnavit de meningita. Intre timp, autoritatile vor dezinfecta salile de clasa, iar parintilor le recomanda sa-i duca pe cei mici la control. Peste 400 de copii sunt inscrisi la aceasta gradinita.

Dorina Dunareanu, director gradinita nr. 9 Suceava: Am fost anuntati ca avem un al treilea caz de meningita virala. Sunt doi copii de la grupa mare si un copil de la grupa mijlocie. Cele trei cazuri de meningita confirmate de medici au determinat autoritatile sa inchida gradinita timp de 3 zile, dar si pe perioada vacantei de saptamana viitoare. Catalina Zorescu, director DSP Suceava: Luam aceasta masura pentru a putea efectua o dezinfectie corecta si integrala a localului de invatamant, dezinfectie care nu s-ar putea efectua in actualele conditii, in prezenta copiilor. Meningita aceasta virala, noi presupunem ca este de origine enterovirala, adica determinata de un virus enteric cu transmitere digestiva. Parintii celorlalti copii au fost anuntati sa ii ia acasa si sfatuiti sa ii duca pe micuti la medic.

 

Monica Terteliu, sef Sectie Boli Infectioase, Spitalul Judetean Suceava: Momentan se afla un numar de trei copii cu disgnosticul de meningita acuta, posibil enterovirala, serologia se afla in lucru, al patrulea copil, sora unuia dintre cei trei deja pomeniti se afla si ea in investigatii cu acelasi diagnostic. La gradinita numarul 9 din Suceava sunt inscrisi 420 de copii. Medicii spun ca se asteapta sa apara mai multe cazuri de meningita in aceeasi comunitate, chiar daca nu este sezonul meningitei virale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img