miercuri, 1 mai, 2024

Beneficiile masajului traditional chinezesc

Distribuie:

Publicat:

Ideogramele AN MO si TUI NA desemneaza toate tehnicile de masaj si de mobilizare efectuate cu ajutorul mainilor, in scopul armonizarii energiei: AN semnifica presiune; MO – miscare; Tui – apasare; Na – framantare. Cu ajutorul acestei metode terapeutice se stimuleaza functiile fiziologice, se disperseaza stresul si se imbunatateste circulatia sangvina. Masajul traditional chinezesc este asociat cu diverse miscari articulare si exercitii de gimnastica cu rol energetic.

Tehnicile de masaj indeparteaza durerile musculare. Potrivit filozofiei chineze, aceasta energie vitala denumita Qi se gaseste in univers, deoarece reprezinta forta care se afla la baza vietii. In corpul nostru, energia Qi circula de-a lungul a 12 canale, denumite meridiane, cu scopul a inviora organele si de ale mentine intr-o stare de sanatate foarte buna.  Masajul chinezesc este eficient in special in tratarea durerilor musculare si articulare cauzate de practicarea unui efort fizic intens, de stres sau de imbatranirea corpului. In urma efectuarii miscarilor viguroase de masaj, muschii si articulatiile se destind. Masajul traditional chinezesc permite o stimulare completa a sistemului osos si muscular. 

Specialistul in masaj traditional chinezesc utilizeaza o mare diversitate de metode care variaza in functie de zonele supuse tratamentului, adaptate fiecarei persoane in parte. Terapeutul se bazeaza pe 300 de tehnici de masaj diferite, clasate riguros in functie de forta cu care se executa sau efectul pe care il au asupra organismului. In general, terapeutul utilizeaza degetele, palma, mana, antebratul sau cotul in executarea acestor tehnici, dar uneori chiar si picioarele sau genunchii. Intr-o sedinta tipica, pacientul este asezat pe o masa de masaj sau pe o saltea. Terapeutul examineaza problemele sale specifice si incepe sa aplice o metoda adecvata de tratament. Se insista cu precadere asupra locurilor dureroase, a punctelor de presopunctura, a meridianelor energetice, a muschilor si articulatiilor. Pacientul se simte de obicei relaxat, dar plin de energie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img