vineri, 3 mai, 2024

Cod Portocaliu de inundatii pe cursul raului Prut

Distribuie:

Publicat:

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a prelungit AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ DE COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII pe cursul de apă Prut până la data de 17 iulie 2020 ora 24.00.

În intervalul 15.07.2020 ora 13:00 – 17.07.2020 ora 24:00 pe râul Prut – sector aval stația hidrometrică Fӑlciu, în judeţele Vaslui şi Galaţi ,ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn ţară s-a emis COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII.
În județul Vaslui la ora 12.00 pe râul Prut la stația hidrometrică Fălciu s-a depășit COTA DE INUNDAȚII cu 26 de cm, tendința este de scădere, la s.h. Rânzești s-a depășit faza II de apărare cu 4 cm și la s.h. Cârja s-a depășit faza II de apărare cu 89 cm – tendința este de scădere.

În județul Galați pe cursul de apă Prut la s.h. Oancea s-a depășit COTA DE PERICOL cu 4 cm tendința este în scădere. Doar la stațiile hidrometrice Tulucești și Șivița tendința este în ușoară creștere cu 1 cm/6 ore.
Angajații Sistemelor de Gospodărire a Apelor Vaslui și Galați din cadrul A.B.A Prut-Bârlad continuă activitățile de urmărire și comportarea a lucrărilor hidrotehnice, de monitorizare a evoluției nivelurilor și debitelor de pe râul Prut. Până în prezent pe nici un sector al râului Prut nu sunt probleme care să afecteze lucrările hidrotehnice din administrare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img