miercuri, 1 mai, 2024

De ce sa bei zilnic ceai de coada calului

Distribuie:

Publicat:

Coada calului se gaseste pe campuri, terasamente de cale ferata si povarnisuri. Acea varietate care creste pe pamant argilos este cea mai tamaduitoare. Contine, în functie de locul de amplasare, 3-16% acid silicic care produce un efect curativ foarte bun. Bineînteles ca se va evita planta de pe ogoarele îngrasate chimic.

Coada-calului cu ramurelele foarte fine creste cu precadere în paduri si liziere. si aceasta varietate are puterea de leac. În medicina populara, aceasta planta medicinala a fost apreciata înca din timpurile îndepartate, în special datorita fortei sale hemostatice(care are proprietatea de a opri hemoragia) si a reusitelor în cazul bolilor renale si vezicale grave. Totusi, ea a fost data uitarii în decursul vremurilor. Chiar preotul Kneipp, marele nostru medic naturist popular, a fost acela care a readus coada-calului la importanta sa anterioara. El a declarata drept „unica, de neînlocuit si inapreciabila” în cazul hemoragiilor, al varsaturilor de sange, al afectiunilor vezicale si renale, al pietrei si nisipului. „În o mie de afectiuni”, scrie el, „în rani necrozate, chiar în abcese canceroase sau osteoporoza, coada-calului obtine performante iesite din comun. Ea spala, curata, dizolva, arde, îndeparteaza tot ce este stricat. Adesea, planta umeda, calda este învelita în carpe ude si pusa pe locul care trebuie sa vindece.”

Preotul elvetian Kunzle afirma ca toti oamenii începand de la o oarecare varsta ar trebui sa ia zilnic ca bautura permanenta o ceasca de ceai de coada-calului. Atunci toate durerile reumatice, artritice si nevralgice ar disparea, fiecare om ar avea un apus de viata sanatos. Povesteste ca un barbat de 86 de ani a fost eliberat datorita unei bai cu aburi de coada-calului de o durere îngrozitoare provocata de o formare de calcul si ca a mai trait înca multi ani. Preotul elvetian mai spune: „Cele mai puternice hemoragii si varsaturi de sange le va vindeca planta, luata intern sub forma de ceai, în timp scurt, ba chiar aproape pe loc”.

În locul racelilor vezicale si al durerilor spastice nu exista un remediu mai bun decat o infuzie de coada-calului ai carei vapori sunt lasati sa actioneze asupra vezici învelindu-se bolnavul 10 minute într-un halat de baie. Repetand aceasta procedura de cateva ori, se produce o disparitie treptata a raului. Batranii care deodata nu mai pot urina si se zvarcolesc de durere, întrucat urina nu iese deloc sau doar picatura cu picatura. Sunt eliberati de chin gratie acestor aburi fierbinti de coada-calului, fara ca medicul sa-i sondeze.

În cazul nisipului la rinichi, al calcului renal si vezical (pietre la rinichi si la vezica) se fac bai de sezut fierbinti cu coada-calului, bandu-se în acelasi timp ceai cald de coada-calului în înghitituri mici si tinandu-se urina, pentru a o goli în cele din urma cu presiune. În acest fel, piatra se elimina de cele mai multe ori. În legatura cu aceste îndrumari am primit scrisori care nu fac decat sa confirme cele mai de sus: Metoda a dus la eliminarea calcului renal, respectivii oameni se simt mai bine si nu-i mai jeneaza nimic.

În situatii în care alte mijloace diuretice nu au avut efect, coada-calului a ajutat, ca de exemplu în retentiile de apa în pericard, în pleura sau în tulburarile renale de dupa scarlatina si alte boli infectioase grele cu dereglari în eliminarea apei. Dupa ce bolnavul a suferit de una din aceste boli, un tratament cu coada-calului este un mijloc excelent atat intern cat si extern pentru a ajuta functionarea normala a rinichilor si a vezicii urinare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img