vineri, 3 mai, 2024

Doi turci au incercat sa intre ilegal, pe jos, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au depistat in zona de responsabilitate doi turci care au incercat sa intre ilegal, pe jos, prin Punctul de Trecere a Frontierei Albita, in Romania, deoarece isi doreau sa viziteze municipiul Iasi dar nu posedau vize.

Joi, 5 octombrie, in jurul orelor 02.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi- I.T.P.F. Iasi care isi exercitau atributiile de serviciu, pe timpul supravegherii perimetrale a Punctului de Trecere a Frontierei Albita, au observat pe sensul de iesire din Romania, in directia fostelor magazine Duty-Free, doua persoane care incercau sa se ascunda dupa acestea.

Politistii de frontiera i-au oprit pentru a-i legitima, insa au constatat ca cei doi nu vorbesc limba romana, motiv pentru care i-au condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Albita in vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate si din declaratiile barbatilor, date in prezenta unui translator autorizat, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetateni turci, in varsta de 21, respectiv 27 de ani, si incercau sa treaca ilegal frontiera din Republica Moldova in Romania.

Au fost informate in cel mai scurt timp autoritatile de frontiera ale statului vecin si cercetarile in cauza au fost efectuate in comun.

In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca cei doi barbati au calatorit legal pana in Chisinau. Ajunsi in luna septembrie in capitala Republicii Moldova, au luat hotararea de a calatori in scop turistic si in Romania, si, deoarece nu posedau vize necesare calatoriei legale, au luat legatura cu un cetatean moldovean care le-a promis ca ii va duce pentru doua zile la destinatia dorita. Conform intelegerii avute cu cetateanul moldovean, acesta i-a dus cu un autoturism pana la o statie de alimentare cu combustibil din apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Leuseni, unde i-a urcat si ascuns intr-un autocar care mergea in Romania, intentionand astfel sa iasa ilegal din Republica Moldova. Cand autocarul s-a apropiat de sensul de intrare in Romania, prin PTF Albita, soferul i-a coborat, pentru a intra ilegal in tara noastra, pe jos, sustragandu-se controlului de frontiera, iar ulterior, urmau sa fie preluati de acelasi autocar si transportati in municipiul Iasi.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei de stat.

In baza Acordului de Readmisie incheiat intre Romania si Republica Moldova, cei doi tineri au fost predati autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img