joi, 16 mai, 2024

Elevii din 300 de școli vor primi alimente. Lista unităților de învățământ a fost aprobată

Distribuie:

Publicat:

Lista celor 300 de unități de învățământ care vor primi produse alimentare pentru elevi și preșcolari a fost aprobată prin ordinul de ministru. Numărul acestora s-a dublat de la 150 la 300 de unități, iar limita valorică a crescut de la 10 lei la 15 lei/ masă/ beneficiar.

Ministerul Educației a anunțat lista aprobată prin ordin de ministru a unităților de învătământ care vor beneficia de suport alimentar în acest nou an școlar. Numărul acestora s-a dublat, de la 150 la 300, după ce a fost adoptat Programul – pilot care are ca scop reducerea abandonului școlar.

Lista unităților de acordare a produselor alimentare în anul școlar 2022-2023 a fost aprobată

Lista unităților de învățământ, administrativ-teritoriale şi unităţi-pilot în care se împlementează Programul-pilot de acordare a produselor alimentare pentru elevi a fost aprobată prin ordin de ministru. De asemenea, numărul unităților a fost dublat de la 150 la 300 și a crescut limita valorică pentru produsele acordate de la 10 lei la 15 lei / masă / beneficiar. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că această decizie vine ca răspuns al cererilor primite de la inspectoratele școlare:

„Comparativ cu anul școlar 2021-2022, se majorează cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. Pentru menţinerea sănătăţii preşcolarilor şi elevilor beneficiari vor fi distribuite doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu. Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Programul-pilot a fost adpotat prima dată prin ordonanță de urgență

Cadrul de derulare al Programul-pilot din anul școlar 2022-2023, pentru acordarea produselor alimentare elevilor și preșcolarilor din 300 de unități de învățământ de stat a fost adoptat prin ordonanță de urgență, în iunie, 2022.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img