miercuri, 17 aprilie, 2024

Marian Sarbu a demisionat de la ASF

Distribuie:

Publicat:

Marian Sarbu a demisionat, vineri, din functia de prim-vicepresedinte si membru executiv al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), dupa ce, la inceputul acestei luni, judecatorii Curtii Constitutionale (CC) au hotarat ca numirea acestuia este neconstitutionala.

 “Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a luat act de demisia domnului Marian Sarbu din functia de prim-vicepresedinte si membru executiv al Consiliului ASF. Domnul Marian Sarbu a notificat Parlamentul Romaniei (conducerea Camerei Deputatilor si Senatului) in privinta demisiei incepand cu data de vineri, 18 iulie”, se arata intr-un comunicat remis luni agentiei MEDIAFAX.

Sarbu a fost numit de Parlament in aceasta functie in data de 16 iunie. Anterior, el a fost membru neexecutiv in Consiliul ASF.

Ulterior, in data de 2 iulie, la sesizarea Partidului Democat Liberal (PDL), judecatorii Curtii Constitutionale (CC) au hotarat ca numirea lui Sarbu in functia de prim-vicepresedinte al ASF este neconstitutionala.

 Potrivit ASF, presedintele institutiei, Misu Negritoiu, a constatat, printr-o decizie adoptata luni, incetarea mandatului de membru executiv si prim-vicepresedinte al ASF al lui Marian Sarbu incepand cu data de 18 iulie.

“Demisia domnului Marian Sarbu are in vedere Decizia Curtii Constitutionale 389 din 2 iulie 2014, publicata in Monitorul Oficial in data de 17 iulie 2014, referitoare la sesizarea de neconstitutionalitate a Hotararii Parlamentului 26, din 16 iunie 2014, privind numirea prim-vicepresedintelui ASF”, se mai spune in comunicatul ASF.

Anterior numirii lui Sarbu, functia de prim-vicepresedinte ASF a fost detinuta de Daniel Daianu, in prezent consilier in cadrul institutiei, post pe care il va ocupa pana la 30 septembrie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img