duminică, 19 mai, 2024

Paula Herlo, revoltata de situatia unui coleg: ”Nu mai vreau sa scoatem copiii bolnavi din tara”

Distribuie:

Publicat:

Autoarea unor serii de reportaje emotionante in domeniul sanatatii, cu impact puternic asupra societatii si cu urmari concrete in functionarea sistemului sanitar din Romania, Paula Herlo a marturisit ca isi doreste ca toti copiii bolnavi de cancer sa poata fi tratati in Romania. Jurnalista de la PRO Tv a facut referire la situatia disperata a unui coleg pe care incearca sa-l ajute in aceasta perioada.

Paula Herlo a transmis un mesaj dureros in emisiunea La Radio cu Andreea Esca, de la Europa FM. Jurnalista de la PRO Tv, autoarea, printre altele, a campaniilor ”Vreau si eu parintii mei”, care a dus la schimbarea Legii adoptiilor, si ”Avem viata in sange”, care a dus la infiintarea Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, dar si sustinatoarea proiectului Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, incearca in aceasta perioada sa caute solutii pentru copilul unui coleg, bolnav de cancer. Din pacate, cele mai bune solutii sunt de gasit, in acest moment, in afara tarii, lucru pe care Paula ar vrea sa-l schimbe.

Mesajul dureros al Paulei Herlo

”Eu m-am nascut intr-o familie de oameni foarte simpli si tot timpul m-am intrebat ce s-ar fi intamplat daca n-as fi avut sansa de a ajunge la PRO Tv, ce s-ar fi intamplat cu noi daca am fi ajuns intr-un spital, ce s-ar fi intamplat cu un copil din familia mea daca ar fi ajuns in spital. Si atunci toata zbaterea mea si de la «Daruieste viata», si de la «Avem viata in sange» porneste fix de la asta: cum facem noi sa dam acces tuturor, fara sa trebuiasca sa intervii, la tratament de calitate. Sa nu mai moara copiii in Romania din cauza infectiilor. Uite, de exemplu, acum simt ca mor efectiv. Este vorba despre copilul unui coleg de-al nostru care trece printr-o situatie foarte, foarte grea si are nevoie de un transplant de maduva si toata zbaterea mea este sa-l scot din tara. Si nu mai vreau sa scoatem copiii din tara ca sa se trateze. Vreau sa fie tratati aici”, a marturisit Paula Herlo in emisiunea Andreei Esca de la PRO Tv.

Jurnalista a subliniat ca nu este in regula ca parintii copiilor bolnavi de cancer sa faca eforturi supraomenesti sa-i trateze in strainatate, in conditiile in care ei contribuie in Romania la sistemul asigurarilor de sanatate. ”Pana la urma, parintii lor muncesc aici, aici isi platesc taxele, aici dau bani catre sistemul de sanatate si nu mi se pare corect. Fiecare dintre campaniile pe care le-am facut are ceva din mine, din ceea ce am trait eu in viata asta. Campania legata de cancer a fost legata de o experienta personala, pentru ca am avut in familie pacienti cu cancer”, a declarat Paula Herlo.

Primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, realizat de societatea civila

Paula Herlo sustine activ proiectul Primului Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, ridicat in curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din Bucuresti. Proiectul, demarat initial pentru a oferi suport copiilor bolnavi de cancer, s-a extins cu un bloc operator nou si sectii de anestezie si terapie intesiva, chirurgie si neurochirugie, fiind cel mai ambitios proiect din Romania ultimilor 30 de ani, realizat de societatea civila, exclusiv din donatii si sponsorizari.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img