miercuri, 8 mai, 2024

Durerosul secret pe care vaduva lui Pablo Escobar l-a tinut secret 44 de ani!

Distribuie:

Publicat:

Victoria Eugenia Henao a dezvaluit in cartea sa autobiografica, un episod care a avut loc cu un an inainte de a se casatori,  la varsta de 15 ani, cu ,,seful’’ cartierului Medellín, cu 14 ani mai in varsta, Pablo Escobar.

Inceputul povestii a fost in anul 1973 cand Pablo Escobar Gaviria i-a fost prezentat pentru prima data   Victoriei Eugenia Henao. El, un baiat de 24 de ani care incepuse sa se angajeze in afaceri ilegale. Ea, sora unuia dintre cei mai buni prieteni ai sai, Carlos Mario Henao Vallejos. Eram tanara,  foarte tanara: o fata de doar 13 ani. S-au casatorit trei ani mai tarziu, pe 29 martie 1976. Dupa unsprezece luni, s-a nascut Juan Pablo, primul dintre cei doi fii ai sai. Al doilea, o fata pe nume Manuela, se va naste in 1984.

Victoria relateaza ca ,, A trebuit sa ma conectez cu povestea mea si sa ma scufund in profunzimea sufletului meu, sa adun curajul si sa dezvalui secretul trist pe care l-am pastrat de 44 de ani", scrie fosta sotie, acum 57 de ani.

Henao povesteste ca in ziua in careEscobar  i-a schimbat viata pentru totdeauna, a fost momentul in care "a imbratisat-o" si "a sarutat-o". Ea, fiind foarte tanara si neexpusa vietii intime, a fost "paralizata" de frica.

"Nu eram pregatita, nu simteam dorinta sexuala, nu aveam maturitatea potrivita pentru a intelege ce inseamna contactul intim si intens", scrie ea la inceputul cartii publicate de Daily Mail.

Henao spune ca trei saptamani mai tarziu, ea a inceput sa se simta "ciudata", dar lipsa ei de experienta nu a facut-o niciodata sa simta sau sa banuiasca ca ar putea fi insarcinata.

Escobar a vizitat-o cateva zile mai tarziu pentru a o intreba cum se simte si i-a cerut sa-l insoteasca in casa unei femei, situata intr-o zona indepartata si pustiita din Medellín.

"Aproape imediat, o doamna mai in varsta, care abia m-a intampinat, mi-a spus sa ma asez intr-o targa si mi-a introdus imediat mai multe tuburi de plastic in burta, care erau folosite pentru a canaliza venele si pur si simplu a spus ca vor servi drept prevenire" scrie Victoria.

Apoi eu am a intrebat: "Prevenirea a ce?"

– Ai putea fi insarcinata, raspunse femeia.

"Apoi mi-a spus sa fiu foarte atenta si mi-a ordonat sa scot tuburile odata ce am inceput sa sangerez", spune Henao.

Vaduva lui Escobar spune ca, desi nu intelegea ce se intampla, ea a ascultat in tacere. Mai tarziu, Escobar a lasat-o acasa si a sfatuit-o sa urmeze instructiunile si sa-i informeze despre starea lui.

"In zilele urmatoare am dormit cu acele tuburi ciudate in interiorul meu si am fost fortat sa merg la scoala asa incat mama sa nu banuiasca nimic", spune femeia. "Am fost in durere intensa, dar nu am putut spune nimic nimanui, doar ii ceream lui Dumnezeu ca durerea sa inceteze curand."

Acest episode nefericit  a avut repercusiuni profunde in viata sa. Henao a ramas cu intrebari pe care credinta lui si vremurile de atunci nu i-a permis  sa le puna. Ea nu a putut vorbi despre sex si avort, care a fost considerat "tabu" in anii '70 si un "pacat de neiertat" in ochii Bisericii.

Vaduva lui Escobar marturiseste ca a incercat sa isi asume trecutul si responsabilitatea psihica, nedorind sa para o victima a sotului ei, datorandu-le respect restului de victime ale fostului sot.

Femeia marturiseste in cartea sa, ca in ciuda durerii pe care Escobar i-a cauzat-o, ea l-a iertat si se bucura ca din aceasta casatorie, au rezultat doi copii frumosi care reprezinta motivul ei de a trai. De asemenea, ea marturiseste ca cei doi copii ai sai au incurajat-o sa scrie aceasta carte atunci cand au aflat trecutul tumultos al parintilor lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img