sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Georgica Cornu-a fost RETINUT

Distribuie:

Publicat:

Omul de afaceri Georgica Cornu a fost retinut, marti seara. Georgica Cornu si Nicolae Semen, administratorul unei firme detinute de familia primarului orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu, sunt vizati intr-un dosar de evaziune fiscala.

“Regele Asfaltului”, Georgica Cornu, a fost retinut, marti seara, alaturi de alte 14 persoane intr-un dosar de evaziune fiscala.

Marti dimineata, politistii au efectuat perchezitii atat la sediul unor firme ale lui Georgica Cornu, din Timisoara, cat si la locuinta acestuia. Totodata, in acest dosar ar fi vizat si Nicolae Semen, administratorul unei firme detinute de familia primarului orasului Baia de Arama, Rafael Dunarintu, acesta fiind, de asemenea, dus la audieri.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, marti dimineata, politistii au efectuat perchezitii in Bucuresti si in zece judete – Mehedinti, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caras-Severin, Valcea, Dolj si Dambovita, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile sociale ale societatilor administrate de acestea, urmand sa fie puse in aplicare 49 de mandate de aducere.

In perioada 2008-2014, 101 persoane, in calitate de asociati, administratori sau imputerniciti ai 88 de societati comerciale, ar fi eludat obligatiile fiscale. De asemenea, acestia sunt suspectati ca ar fi dispus inregistrarea in contabilitate a mai multor facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia de material de constructii, piese si componente auto, in valoare totala de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Prin aceste operatiuni fictive, suspectii ar fi prejudiciat bugetul cu peste noua milioane de euro.

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, cei in cauza ar fi facut mai multe tranzactii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de “rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societatilor. Astfel, acestia ar fi disimulat provenienta si circulatia banilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img