joi, 30 mai, 2024

Jaguar lanseaza primul sau SUV

Distribuie:

Publicat:

Jaguar, parte a grupului indian Tata Motors, va lansa in acest an primul SUV al marcii, bazat pe prototipul C-X17 prezentat pentru prima oara in 2013, continuand campania de extindere a gamei de modele.

 Cu ajutorul unor vehicule precum sedan-ul entry-level XE si Discovery Sport, al marcii-sora Land Rover, divizia britanica de lux a Tata Motors vrea sa creasca vanzarile in acest an la peste 500.000 de vehicule, relateaza Bloomberg.

 Jaguar Land Rover a comercializat anul trecut 462.678 de vehicule, in crestere cu 9% fata de 2013.

Extinderea va continua in 2016, cand va intra la vanzare crossover-ul cu cinci locuri F-PACE, a anuntat compania.

Jaguar Land Rover investeste 3,5 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari) in anul care se va incheia in martie, pentru extinderea gamei, pe fondul concurentei puternice.

Producatorul de vehicule de lux, care in trimestrul incheiat la 30 septembrie a contribuit cu 80% din veniturile Tata, vrea sa stimuleze cererea pentru produsele sale cu noi modele ale brandurilor Jaguar si Land Rover.

In 2015, Jaguar va incepe livrarea limuzinei XE, cunoscuta in Marea Britanie sub numele de saloon XE, care va fi cel mai ieftin model al Jaguar, de circa 27.000 de lire sterline, si va concura modelul BMW serie 3.

XE este un test major pentru capacitatea Jaguar de a concura pe segmentul cumparatorilor entry-level de masini de lux, dupa ce in deceniul trecut a oprit productia X-Type din cauza vanzarilor dezamagitoare.scrie mediafax.ro

Incluzand SUV-ul Land Rover Discovery Sport, compania vrea sa lanseze in acest an 12 noi vehicule.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img