sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Comunicat de presă – USR

Distribuie:

Publicat:

"La începutul acestei săptămâni, preşedintele Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru şi i-a încredinţat mandatul să formeze un nou guvern. Imediat după nominalizare, USR a propus PNL şi UDMR să formeze cât mai repede un guvern care să limiteze pandemia, să reducă facturile la energie şi să
pună în aplicare reformele din PNRR. Din păcate, PNL a respins această propunere şi a ales să fugă de răspundere.

În acest context, am decis să mergem în Parlament cu o propunere de guvern şi un program de guvernare USR.

Comitetul Politic al USR a validat lista de miniştri şi forma finală a programului de guvernare.

Lista de miniştri şi programul de guvernare pot fi consultate aici .

USR este singurul partid care şi-a asumat responsabilitatea guvernării şi a venit cu un plan concret de soluţii şi măsuri pentru combaterea pandemiei, abordarea creşterii preţurilor la energie şi pentru punerea în aplicare a reformelor din PNRR.

În plin val patru al pandemiei de COVID-19, România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline şi acesta a fost obiectivul nostru, exprimat clar din momentul negocierilor pentru formarea noului executiv.

În următoarele zile, avem nevoie de susţinerea voastră. Luni, USR va depune în Parlament lista miniştrilor şi programul de guvernare în Parlament. Marţi, cel mai probabil, vor avea loc audierile miniştrilor desemnaţi. Miercuri ar avea loc votul final pe guvernul USR.

Sperăm ca, în ultimul ceas, toate partidele parlamentare să dea dovadă de responsabilitate şi să nu mai prelungească actuala criza politică.

Rămâneţi alături de noi "

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img