luni, 29 aprilie, 2024

Cum sa iti detoxifiezi organismul

Distribuie:

Publicat:

Pentru a incepe procesul detoxifierii, pune deoparte alimentele cu multe zaharuri si consuma-le pe cele care contin surse de proteina pura: pasari de curte, carne de vita hranita cu iarba sau peste.

Urmatoarele sapte strategii te pot ajuta sa ai o stare mult mai buna de sanatate, mai multa energie si sa iti detoxifiezi organismul.

1. Bea apa

In afara de multele ei functii, apa contine nutrienti benefici celulelor tale si ajuta la o mai buna functionare a rinichilor. Chiar si o usoara deshidratare poate duce la cresterea unei poveri toxice. Incepe cu 500 de ml de apa indata ce te trezesti si continua sa bei cate putin de-a lungul zilei. Singurul moment in care trebuie sa ocolesti apa e in timpul meselor, moment in care o cantitate prea mare de lichid poate dilua enzime care descompun proteinele.

2. Ia-ti portia de fibre

Daca nu ai miscari regulate ale intestinului, toxinele sunt reabsorbite de corpul tau. Lipsa lor provoaca afectiuni ale digestiei si inflamatii exacerbate, intoleranta la mancare precum si rezistenta in pierderea greutatii. Concentreaza-te pe alimente bogate in fibre precum leguminoasele sau legume non-amidonoase. Considera-le drept suplimente de inalta calitate daca nu iti procuri doza de fibra din mancare.

3. Bea un shake proteic

Un praf care nu contine soia si poate inlocui o masa ce contine carne se dovedeste a fi o sursa minunata de proteine. Pune pudra in blender alaturi de antioxidanti bogati precum zmeura, avocado, frunze organice verzi si lapte de cocos neindulcit sau de migdale pentru a-i oferi organismului tau materiile prime care dau startul detoxifierii.

4. Fa antrenamente solicitante

Un antrenament intens stimuleaza sistemul digestiv si limfatic, lucru care duce la eliberarea toxinelor. Antrenamentele explozive devin modalitatea ideala prin care sa elimini toxine in doar cateva minute din zi. Daca le combini cu exercitii cu greutati – cele mai bune doua exercitii de pe planeta – in doar opt (da, opt) minute, rezultatele sunt extrem de vizibile.

5. Bucura-te de caldura

Saunele traditionale emit caldura in mod direct, dar o sauna cu raze infrarosii de unda lunga foloseste lumina pentru a creste caldura. Iar asta presupune un si mai mare procent al penetrarii profunde a caldurii in pielea ta eliminand toxine (dar si celulele grase) astfel incat sa poata fi eliminate prin transpiratie. Daca ai probleme in a tolera caldura in saunele traditionale sau la sala de fitness, o sauna cu raze infrarosii de unda lunga devine solutia perfecta.

6. Fa un periaj al corpului

Periajul pielii uscate cu ajutorul unei perii naturale indeparteaza celulele moarte ale pielii si stimuleaza sistemul limfatic. Rezultatul? O circulatie mai buna si eliminarea toxinelor. Incepe de la picioare si continua pana ajungi inspre zona inimii. Aceasta actiune te invioreaza si este o modalitate foarte buna prin care ii poti oferi propriului organism un ajutor suplimentar detoxifiant.

7. Pana in profunzime

Celulele tale se detoxifiaza constant. Asadar, chiar iti doresti sa consumi alimentele potrivite si nutrientii care sa le sprijine in a-si face treaba in mod eficient. Incearca o data pe an o „detoxifiere profunda” si lucreaza cu un profesionist care sa iti ofere un plan care sa ofere un sprijin suplimentar ficatului si sa elimine toxinele acumulate.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img