luni, 29 aprilie, 2024

De ce să nu dormi cu aerul condiționat pornit. Pericolele la care te expui

Distribuie:

Publicat:

Aerul condiționat pare cea mai bună soluție pentru nopțile călduroase de vară, dar specialiștii spun că este extrem de dăunător pentru sănătate. Ce se întâmplă în corpul tău atunci când lași aparatul să ”răcorească” locuința pe timpul nopții.

Știm cu toții că aerul condiționat este poate singura soluție, ca să avem un somn odihnitor în nopțile extrem de călduroase de vară, dar se pare că nu este deloc sănătos acest obicei.

De ce să nu dormi cu aerul condiționat pornit

Unii medici și specialiști chiar ne recomandă să folosim aerul condiționat atunci când temperaturile sunt crescute, pentru că astfel, corpul își scade temperatura și ne putem odihni. Ca să nu ne fie afectată sănătatea însă, este indicat să folosim aparatul o perioadă limitată pe timpul nopții, și nu să adormim cu el pornit, pentru că utilizarea incorectă sau exagerată ne poate dăuna.

Cum? Ei bine, dacă obișnuiți să dormim cu gura deschisă, așa cum se întâmplă în cazul multor oameni, aveți toate șansele să vă treziți cu gura și cu gâtul uscate. De asemenea, temperaturile scăzute pot afecta capacitatea organismului de a produce hormonii esențiali care te ajută să ai o viață sănătoasă și echilibrată.

Ciclul somnului ar putea fi afectat. În timp ce temperatura creată în camera poate ajuta să adormi mult mai ușor, alte aspecte pot perturba somnul. Un AC vechi, cu mai multe probleme și neigienizat corespunzător poate aduce mirosuri neplăcute, bacterii sau chiar zgomot.

Alte pericole la care ne expunem dacă dormim cu AC pornit

un curent permanent de aer poate usca pielea;

crește riscul de a dezvolta alergii, astm sau febra fânului și să ai parte de probleme de sănătate nedorite;

oamenii care dorm chiar sub curentul de aer produs de aerul condiționat se trezesc înțepeniți, mușchii devin rigizi atunci când sunt expuși la un curent de aer rece pentru o perioadă mai lungă de timp;

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img