vineri, 3 mai, 2024

Dezvaluire socanta a unui minor de la Centrul Falciu : s-a urinat pe mine – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Un videoclip cu o declarație socanta a unui minor care a fost plasat in Centrul de Reabilitare si Recuperare pentru Copii din localitatea vasluiana Falciu . Structura din aceea zona este o componentă funcţională a serviciului de tip rezidenţial, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui. Conform organizatiei OCHR, pagina unde a fost postat mesajul minorului, minorul in varsta de 9 ani,care a ajuns in acel Centru de Reabilitare si Recuperare, fusese condamnat la 3 ani de inchisoare pentru ca ar fi furat niste nuci .  In videoclipul aparut pe pagina de socializare acesta indica faptul ca un alt coleg din aceea locatie ar fi urinat pe el si l-ar fi abuzat . Ba mai mult, acesta ar fi fost obligat sa mearga pe raza localitatii si sa munceasca . Chiar una din doamnele din Centru l-ar fi luat acasa sa ii faca curatenie .

In data de 5 iulie, OCHR posta pe pagina sa de socializare acest mesaj impreuna cu marturia terifianta a minorului :

“Astazi ne-a fost semnalat de catre Mihai Căldăraru, unul dintre cele mai grave cazuri din istoria Romaniei. In județul Vaslui, in urma cu 6 ani, un copil de 9 ani este condamnat la 3 ani cu executare intr-un dosar penal pentru furt calificat: furase niste nuci.
A fost plasat intr-un centru de reeducare pentru minori, unde se pare ca a fost violat sub ochii Autorității conducerii instituției.
In acelasi centru, in 2015 un alt copil este omorat. OCHR inițiază o ampla investigatie in centrele de minori. Urmariti aceasta investigatie pentru ca ne priveste pe noi toti. “

SURSA

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img