luni, 6 mai, 2024

Evita sa folosesti wi-fi-ul in locurile publice

Distribuie:

Publicat:

Oamenii obisnuiesc sa foloseasca wi-fi-ul gratuit atunci cand merg la un restaurant sau stau mai multe zile la un hotel. Insa, putini stiu la ce riscuri se expun cand fac asta!

In primul rand, trebuie sa iti amintesti in permanenta ca nimic nu este gratis. In momentul in care te conectezi la internet intr-un loc public identitatea ta si informatiile despre tine sunt expuse. In Statele Unite, 80% dintre internauti au recunoscut ca au folosit wi-fi-ul in cafenele, aeroport, magazine dintre care 70% au marturisit ca de obicei intra sa-si verifice e-mailurile sau contul bancar.

Indiferent de cat de sigur pare locul in care te afli, dispozitivele tale, laptopul sau telefonul mobil, devin vulnerabile in fata hackerilor si hotilor de date in momentul in care te conectezi la internet. Din pacate, nu poti sti cine detine si monitorizeaza routerul sau cine are acces la datele tale. Mai mult, hackerii cunosc numeroase modalitati prin care pot compromite niste conturi de wi-fi publice.

Pentru a nu avea surprize neplacute, evita sa folosesti wi-fi-ul gratuit sau apeleaza la aplicatii care iti pot proteja dispozitivul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img