sâmbătă, 18 mai, 2024

EXCLUSIV! Un DOCTOR din GERMANIA, aflat in vacanta in Romania, s-a prabusit cu AVIONUL pe un camp din Iasi! Numai o minune a facut ca el si copilotul sa scape cu viata! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Un doctor german, aflat in vacanta in Romania, s-a prabusit cu avionul pe un camp din Iasi • Din cate se pare, in urma unei defectiuni tehnice, pilotul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta • Din fericire atat pilotul, cat si copilotul nu au fost raniti • Urmeaza ca astazi sa fie deschisa o ancheta pentru a se stabili exact ce s-a intamplat

Un apel la numarul unic de urgenta 112 avea sa anunte ca un avion de mici dimensiuni s-a prabusit pe un camp din Iasi. Mai multe echipaje de politie, pompieri si medici au plecat spre locul incidentului aviatic.

In scurt timp, aparatul de zbor a fost identificat. Joachim Prantner, un medic german in varsta de 56 de ani si copilotul sau, un austriac pe nume Prosser Reinhard, in varsta de 64 de ani, au iesit singuri din avionul prabusit si le-au spus autoritatilor romane ca nu au fost raniti.

Avionul, de tip D-ESEM – Cessna T182T Turbo Skylane, a ajuns la sol si a fost avariat in mare parte. Din cate se pare, cei doi pasageri se aflau in Romania in vacanta.

Pana in acest moment, se pare ca ar fi vorba despre o defectiune tehnica, insa nu este exclus ca vremea neprielnica sa fi avut un rol destul de important. Avionul care s-a prabusit in satul Osoi din comuna Sinesti a fost vazut intrand in picaj de catre un localnic. El a fost cel care a dat alarma si a anuntat autoritatile. Ulterior, si pasagerii aeronavei au luat legatura cu salvatorii.

Ploua extrem de tare

In momentul in care avionul s-a prabusit ploua extrem de tare in zona Sinesti. O singura persoana ar fi vazut avionul cum se apropie de sol. "Noi nu am vazut, am inteles ca a fost cineva care a sunat la 112. Ploua torential, nu avea cine sa fie pe camp atunci. Chiar nu stim ce s-a intamplat. Din cate am auzit, se spunea ca s-ar fi oprit motorul. Acum nu stiu ce sa zic, eu nu am mai vazut niciodata asa ceva. Bine ca nu a murit nimeni, au avut mare noroc", a spus ieri un localnic.

Cei doi barbati aflati in avion au avut mare noroc. Pilotul a stiut cum sa procedeze in caz de defectiune si a reusit sa aterizeze fortat intr-un lan de porumb.

Ieri, la fata locului, a ajuns si un echipaj de Politie de Frontiera care i-a preluat pe cei doi barbati, urmand sa fie facute toate formalitatile. Aeronava care s-a prabusit la Iasi apare pe un site de profil din Germania.

Este posibil ca avionul pilotat de medicul german sa fie inchiriat. Langa epava au fost gasite doua biciclete, de tip mountain bike, semn ca ambii pasageri erau pregatiti de vacanta si de drumetii. Ieri au fost unele voci care au mentionat ca avionul a fost lovit de un fulger, insa aceasta varianta nu este confirmata. Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI va vor tine la curent cu intreaga ancheta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img