miercuri, 15 mai, 2024

Felul în care respiri contează: Tehnica care te ajută mai ales în crizele de astm

Distribuie:

Publicat:

Exercițiile de respirație și reeducarea respirației sunt adesea folosite în gestionarea astmului. O formă specifică de terapie respiratorie, cunoscută sub numele de tehnica de respirație Buteyko (BBT) a primit o atenție considerabilă, dar există puține dovezi de cercetare riguroase care să susțină recomandarea acesteia pentru pacienții cu astm.

Există puține studii clinice publicate care evaluează tehnica Buteyko. Deși toate au raportat îmbunătățiri în una sau mai multe măsuri, rezultatele nu au fost consecvente.

În comun cu alte terapii, tehnica Buteyko nu este o modalitate de tratament standardizată. „Pachetul” BBT este complex, deoarece include, de asemenea, sfaturi și educație despre utilizarea medicamentelor, nutriție și exerciții fizice și relaxare generală.

Ce este tehnica de respirație Buteyko

Tehnica de respirație Buteyko poartă numele celui care a descoperit-o, Pavlovici Buteyko, medic într-un spital din Moscova, potrivit doc.ro. Dr. Buteyko a dezvoltat această tehnică de respirație atunci când avea 26 de ani, în anul 1950, din nevoia de a își face tensiunea arteriala să scadă întrucât era îngrijorător de ridicată. Ulterior, a continuat cercetările și a constatat că tehnica sa de respirație are nenumărate beneficii, asta pentru că permite o mai bună oxigenare a țesuturilor și a organelor, inclusiv a creierului.

Continuarea pe exquills.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img