sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Gigi Becali a incalcat legea atunci cand a votat!

Distribuie:

Publicat:

La trei saptamani de la referendumul pentru familia traditionala, Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) ne confirma ca Gigi Becali a votat fara sa aiba acest drept, ceea ce constituie infractiune pedepsita in Codul Penal, potrivit ziare.com. Reamintim ca George Becali a fost condamnat de doua ori definitiv, primind, in 2013, pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a alege si de a fi ales "pe o durata de 5 ani dupa executarea pedepsei principale". Spre surprinderea tuturor, George Becali a votat sambata, 6 octombrie, la sectia 84 din Voluntari, Pipera (Ilfov), declarand la Romania TV ca "dreptul de a vota la referendum nu i-l poate lua nimeni, niciun judecator". Intrebat de unde stie acest lucru, el a raspuns: "Pai stiu pentru ca am inteligenta! Pai mie daca-mi spun 1.000 de avocati ca nu am voie, eu stiu ca am voie, pentru ca inteligenta mea si bunul meu simt si legea firii spun ca am voie sa votez la referendum pentru mii de ani".

Mai mult, a doua zi, Gigi Becali a revenit la sectia de votare, declarand sfidator: "Votez de 100 de ori, sa ma prinda. Sa demonstreze. Eu votez!". Nu au fost primele gesturi de fronda facute de omul de afaceri la un scrutin. La alegerile locale din 2012, el a votat la vedere, pe masa comisiei din sectia de votare, incalcand, de asemenea, legea electorala.

Ce prevede cadrul legal in vigoare. Intr-adevar, instantele pot decide, conform Codului Penal, interzicerea unor drepturi pentru un anumit timp, cum ar fi si acela de a alege si de a fi ales. De asemenea, art. 387 din noul Cod Penal se refera la frauda la vot si prevede urmatoarele:

(1) Fapta persoanei care voteaza:
a) fara a avea acest drept;
b) de doua sau mai multe ori;
c) prin introducerea in urna a mai multor buletine de vot decat are dreptul un alegator
se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img