duminică, 26 mai, 2024

Guvernul Ludovic Orban continua seria imprumuturilor. Ministerul Finantelor Publice a atras 75 de milioane de lei de la banci

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, marţi, 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 792 de milioane de lei, la o dobândă de 3,86% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 46 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), informează Agerpres.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 375 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în noiembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,11 miliarde de lei, din care 200 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 510 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma este mai mare cu 115 milioane lei faţă de cea programată pentru luna octombrie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img