sâmbătă, 4 mai, 2024

Husi: Ceremonie de depunere de coroane, festivitate dedicata zilei de 25 octombrie. PS Ignatie a oficiat slujba religioasa – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 25 octombrie, in parcul Rodina din municipiul Husi, s-a desfasurat o manifestatie dedicata Zilei Armatei Romane. Au luate parte autoritatile locale, deputatul Aurel Caciula (PSD), consilieri locali, elevi ai liceelor din municipiu. Iar cea mai frumoasa surpriza a constat in prezenta Episcopului Ignatie, care a oficiat slujba religioasa, spre bucuria tuturor. Acesta a tinut un mic discurs referitor la importanta zilei de 25 octombrie pentru romani. La festivitate au participat si reprezentatii structurilor MAI si MApN.

Au fost tinute alocutiuni de catre edilul municipiului Husi, istoricul Costin Clit, iar un reprezentant al Batalionului 202 Aparare CBRN a dat citire mesajului lui Mihai Fifor, ministrul Apararii.
Festivitatea s-a incheiat cu depunerea de coroane la bustul Eroului Necunoscut si cu parada militarilor Batalionului 202 Aparare CBRN (Interventie la Dezastre) ,,General Gheorghe Teleman”.

Seara, incepand cu ora 19:00, militarii au organizat o actiune denumita ”Retragerea cu Torte”, ei pornind din fata unitatii, de pe strada 1 Decembrie, coborand pana in fata Cercului Militar, dand onorul, apoi continuand marsul pe strada General Teleman, Al. I. Cuza, 1 Decembrie, pana inapoi in unitatea militara.

Cu ocazia acestei zilei, deputatul husean Aurel Caciula a transmis:

” Ziua de 25 octombrie este o zi speciala pentru noi, ca natiune. Astazi, la 73 de ani distanta, sarbatorim institutia in care romanii au cea mai mare incredere. Patriotismul si devotamentul de care au dat dovada ostasii in 1944 vor dainui pentru totdeauna. Armata Romana se bucura de admiratia si pretuirea poporului, pe care l-a slujit intotdeauna cu credinta. Printr-o decizie nedreapta, la data de 30 august 1940, la Viena, s-a hotarat ca Transilvania de Nord-Vest sa intre sub ocupatie straina. Patru ani mai tarziu, aproximativ 60.000 de ostasii, fii ai Romaniei, s-au jertfit pentru ca Romania sa redevina un stat unitar si independent. Totodata doresc sa le transmit cele mai bune ganduri tuturor veteranilor de razboi.
“La multi ani!” de Ziua Armatei Romane. “

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img