luni, 6 mai, 2024

Joe Biden s-a vindecat de Covid-19. Ce spune medicul președintelui SUA despre urmările bolii

Distribuie:

Publicat:

După ce săptămâna trecută, președintele SUA a fost confirmat pozitiv COVID-19, ier seara și astăzi de dimineață, Joe Biden a fost de două ori testat negativ la coronavirus, după cinci zile de izolare şi tratament contra acestei boli. Kevin O'Connor, medicul său, a vorbit despre urmările bolii și a spus dacă au fost afectați plămânii președintelui.

Săptămâna trecută, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, anunța, într-un comunicat de presă că Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Joe Biden s-a vindecat de Covid-19

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, nu mai are febră, iar simptomele sale au dispărut aproape complet, a spus medicul său, dr. Kevin O’Connor; așa că, președintele Statelor Unite va ieși din izolare.

Liderul american a avut simptome ușoare care s-au îmbunătățit constant de la rezultatul pozitiv al testului care a iești pozitiv, săptămâna trecută. Deși este aproape complet vindecat, va continua să poarte mască în prezența altor persoane timp de 10 zile, potrivit declarațiilor făcute de medicul său.

Kevin O’Connor a spus și faptul că plămânii preşedintelui sunt „curaţi”, tensiunea și nivelul de oxigen sunt normale, iar Joe Biden răspunde bine la tratament.

Mesajul postat de Joe Biden pe Twitter, după ce a ieșit negativ Covid-19

Liderul american a transmis joi, pe contul oficial de Twitter, că a revenit la Biroul Oval și a mulțumit medicilor.

„Înapoi în Biroul Oval. Mulțumesc doctorului pentru grija acordată și vouă, tuturor, pentru sprijin”, a fost mesajul postat de Joe Biden, pe contul lui oficial de Twitter.

Joe Biden a fost infectat cu COVID-19

Joe Biden a fost testat pozitiv joi, 21 iulie, la COVID și a avut simptome ușoare care s-au îmbunătățit constant.

”Preşedintele Biden a fost testat pozitiv la Covid 19. Este vaccinat complet şi are şi două boostere. Are simptome foarte uşoare. A început tratamentul cu Paxlovid. În conformitate cu reglementările CDC, preşedintele Biden se va izola la Casa Albă şi va continua să-şi exercite atribuţiile. Imediat ce testele vor fi negative, se va întoarce la muncă în program normal”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Președintele Biden a primit două doze de vaccin Pfizer cu puțin timp înainte de preluarea mandatului. Liderul de la Casa Albă a primit, de asemenea, o primă doză de rapel în luna septembrie, precum și o doză suplimentară pe data de 30 martie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img