marți, 27 februarie, 2024

Mare atentie! Ce sa faci daca ti-a intrat ceva in ochi

Distribuie:

Publicat:

Traumatismele oculare şi corpii străini oculari pot avea origine diferită, cât şi grade variabile de afectare a vederii şi structurilor oculare. Fiecare caz este diferit, aşa cum suntem fiecare dintre noi.

Însă atitudinile pe care trebuie să le ai tu, ca pacient, sunt comune pentru majoritatea traumatismelor oculare cu sau fără corpi străini.

Corpi străini oculari frecvent întâlniţi în practica oftalmologică

Cele mai frecvente traumatisme oculare sunt şpanurile metalice generate de tăietura de flex, corpi străini vegetali (frunze, plante, crenguţe), traumatismele produse prin acţiunea unghiilor, dar şi arsurile chimice cauzate de diverşi produşi folosiţi în orice activitate de construcţie sau reparaţie a casei ori instituţiilor, potrivit csid.ro.

Nu încerca îndepărtarea corpului străin acasă!

Traumatismele autoinduse prin frecarea ochilor sau tentativele de îndepărtare a corpilor străini pot agrava suferinţa oculară.

Nu folosi nicio metodă sau dispozitiv pentru a-l îndepărta. Acest lucru îl poate face în siguranţă doar medicul oftalmolog.

Nu aplica tratamente nerecomandate de medic!

Tratamentele recomandate de vecini, membri din familie sau farmacişti nu sunt recomandate.

Cu atât mai mult substanţele frecvent recomandate de aceştia pot face mai mult rău decât bine!

Nu spăla ochii cu ceaiuri sau soluţii neavizate oftalmologic. Nu folosi flacoane de picături folosite anterior de alte persoane sau deschise de mai mult de 4 săptămâni.

Nu aştepta, mergi la medicul oftalmolog!

Vizita de urgenţă la oftalmolog este primul pas pe care îl ai de făcut. Pentru prezentarea la Camera de gardă este suficient buletinul, nefiind nevoie, în acest caz, de bilet de trimitere.

Cu cât laşi să treacă mai mult timp, cu atât efectele asupra ochiului pot fi mai devastatoare şi mai greu sau chiar imposibil de tratat ulterior.

sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img