duminică, 28 aprilie, 2024

Municipiul Vaslui : Actiuni pentru siguranta traficului rutier

Distribuie:

Publicat:

In cursul zilei de marti, 5 septembrie, in cadrul unei actiuni organizate pe raza municipiului Vaslui, politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de peste 29000 lei. Conducatorii auto au fost sanctionati contraventional in conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui au desfasurat ieri, pe raza municipiui Vaslui o actiune in scopul prevenirii evenimentelor rutiere, pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a incalcarii regulilor de circulatie si, mai ales, in vederea cresterii increderii populatiei si a asigurarii vizibilitatii elementului politienesc. 

In cadrul actiunii politistii au controlat peste 250 de autovehicule, fiind aplicate 117 sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 38 sanctiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranta, 15 sanctiuni pentru defectiuni tehnice si 13 sanctiuni pentru opriri/stationari neregulamentare. De asemenea, au fost sanctionati contraventional 2 biciclisti si 3 pietoni pentru abateri la regimul circulatiei. Totodata, politistii au aplicat 3 sanctiuni contraventionale la prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite. .

A fost retinut un permis de conducere si 6 certificate de inmatriculare.

Astfel de actiuni vor fi continuate de politisti pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe sosele, prin temperarea elanului unor soferi care, din inconstienta ori teribilism, apasa peste masura pedala de acceleratie.
    Pentru un trafic rutier mai sigur, pentru a evita victimizarea prin accidente de circulatie, participantii la trafic trebuie sa respecte cu strictete semnificatia indicatoarelor rutiere si normele de circulatie. Doar astfel puteti proteja viata dvs., a celor dragi si vietile celorlalti participati la trafic!!
– Adaptati permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic!
– Nu va angajati in efectuarea de depasiri neregulamentare!
– Folositi corect luminile pe timp de noapte sau ploaie abundenta!
– Respectati normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este
vorba despre pietoni sau alte vehicule!
– Folositi centura de siguranta – va poate salva viata in caz de accident;
– Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice;
– Nu conduceti daca va simtiti obositi! Planificati-va in asa fel calatoriile, incat sa nu parcurgeti intr-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat sa opriti din cand in cand, pe parcursul traseului, pentru a va destinde si a va reface fortele!
– Acordati un plus de atentie conducerii prin intersectiile nedirijate, la depasirea mijloacele de transport in comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulati, pentru a putea in orice moment manevra si opri in deplina siguranta autoturismul, daca situatia o impune!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img