miercuri, 8 mai, 2024

Val de aer polar peste Romania. Temperaturile scad din nou foarte mult

Distribuie:

Publicat:

Un fenomen meteo extrem de rar pentru aceasta perioada a anului ajunge in Romania: un val de aer polar.

Vom ingheta la temperaturi cu minus in zonele de munte, desi este luna mai.

Dupa cateva zile insorite, vin temperaturi cu 10 grade mai mici decat cele obisnuite pentru aceasta perioada.

Sambata

Vremea va fi caldã in sud si in sud-est si in general normalã sub aspect termic in restul teritoriului. Pe parcursul zilei, cu o probabilitate mai mare dupã orele amiezii, vor fi innorãri temporar accentuate, averse si descãrcãri electrice, in nordul si nord-estul tãrii si in zonele de deal si munte si pe arii restranse in rest, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala local in jumãtatea vesticã si pe spatii mai mici in celelalte regiuni. Izolat vor fi conditii de grindinã si cantitãti de apã mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri la munte si in sud-est, dar de scurtã duratã si in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 17 si 27 de grade, cu cele mai ridicate valori in Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5 si 14 grade.

Duminica

Vremea va deveni in general instabilã. Cerul va avea innorãri temporar accentuate si se vor semnala averse si descãrcãri electrice in cea mai mare parte a tãrii. Cantitãtile de apã vor fi pe arii restranse mai insemnate, cu precãdere in jumãtatea vesticã a teritoriului. Izolat va cãdea grindinã. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane si in regiunile estice, nord-estice si sud-estice, dar de scurtã duratã si in timpul ploilor. Temperaturile maxime, usor mai coborate fatã de ziua precedentã, se vor incadra in general intre 17 si 23 de grade, iar cele minime intre 8 si 13 grade.

Luni

Vremea va fi in general instabilã. Vor fi innorãri temporar accentuate in cea mai mare parte a tãrii si se vor semnala averse, insotite de descãrcãri electrice si izolat cãderi de grindinã. Local cantitãtile de apã vor fi mai insemnate, iar pe crestele montane treptat precipitatiile vor fi mixte. Local si temporar vantul va avea intensificãri in majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 25 de grade, iar cele minime intre 3 si 13 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img