vineri, 19 aprilie, 2024

Nu e glumă! Șofer român amendat cu 4.000.000 de euro. Polițiștii au avut toate motivele să ia aceasta decizie uluitoare

Distribuie:

Publicat:

Un șofer român a fost adus în fața instanței în Franța după ce a fost oprit în timp ce transporta o încărcătură ce conținea rumeguș, iar autoritățile au descoperit peste 1.300 de kilograme de droguri, inclusiv 1,270 de tone de polen și 73 de kilograme de iarbă de canabis, ascunse în aceasta. Captura a fost realizată de vameșii din Jura pe 16 ianuarie, când câinele vămii a marcat remorca camionului condus de șoferul român. După inspectarea încărcăturii și demontarea unui planșeu fals, autoritățile au descoperit substanțele stupefiante.

Șoferul, în vârstă de 23 de ani, a declarat că nu era conștient de prezența drogurilor în încărcătură, afirmând că nu a verificat aceasta. El a afirmat că a fost angajat să transporte marfa din Spania în Germania, fiind plătit cu suma de 1.500 de euro. Cu toate acestea, la sosirea în Franța, a observat că este însoțit de două mașini și a primit instrucțiuni de la unul dintre șoferi, moment în care a realizat că a căzut într-o capcană.

În timpul procesului, procurorul a subliniat creșterea nivelurilor de THC în canabis și riscul crescut de dependență asociat, cerând o pedeapsă severă pentru șoferul român. Astfel, acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 4 ani de închisoare.

Avocatul șoferului român, Jérémie Brill, a discutat despre consecințele noii legislații referitoare la canabisul recreativ adoptată în ultimele zile în Germania. Dar cererea sa de achitare pentru clientul său a fost respinsă de către instanță. Vasile Băimăcean a fost condamnat la doi ani de închisoare și la o interdicție definitivă de intrare pe teritoriul francez. A primit o amendă vamală de 4.140.000 de euro, iar produsele și camionul, care aparțineau unei companii fictive, au fost confiscate în favoarea vămilor, scrie ziarulromanesc.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img